onsdag 7 augusti 2019


De 7 Församlingarna 33,
Islam har blivit stor först i vår tid


Det är först i vår tid som Islam har blivit stor. Det är också något som man kan se i den här versen, som alltså talar om tiden strax innan Jesus kommer, och där är vi nu.

Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.


Det är intressant i de här sammanhangen att titta på hur det har gått till när Islam har erövrat områden. Det har i själva verket tagit lång tid. Det som hände i många områden när islam kom var att det tog över makten, men de Kristna som fanns där fortsatte att ha kvar sin tro. Och så var det i många hundra år. Folket var Kristet men styret var Muslimskt.

Vi ser det här tydligt i t ex Turkiet, som erövrades av Islam på 1300 talet. Det tog 150 år innan 10 % av Turkiets innevånare blev muslimer. Och sedan ytterligare 150 år innan 25 – 30 % var muslimer. Och idag är 99,3 % Muslimer. Det är så här det gått till när länderna blivit muslimska.

Det finns en kraft i Islam som gör att succesivt tar den över. Och Idag ser vi hur i de flesta muslimska länder idag, är Islam total. Och Islam fortsätter nu in i västvärlden, med samma kraft.

Det är det här Gud visste och det är det här som är beviset på att Jesus kommer snart, Vi ser hur islam går fram och det ska den alltså precis innan Jesus kommer ska man se det tydligt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar