fredag 16 augusti 2019


De 7 Församlingarna 42,
Filadelfia är väckelsekristendomen som kom på 1800 talet


Nästa församling som vi möter är Filadelfia. Filadelfia betyder Broderskärlek.

Filadelfia representerar Väckelse kristendomen som kom fram under sena 1700 talet och fram till idag.

Upp 3:7. Och skriv till ängeln [budbäraren] i Filadelfias församling: Detta säger den helige, den sanne, som har Davids nyckel, som öppnar och ingen stänger, och stänger och ingen öppnar.
Upp 3:8. Jag vet dina gärningar, se jag har öppnat din dörr och ingen kan stänga den, eftersom du har liten makt och du vidmakthåller mitt ord och förnekar inte mitt namn.


Filadelfia är en församling om vilken Jesus bara har gott att säga. Ja han lovar t o m att bevara den från de provningar som ska gå över Jorden. Men det är en församling som inte har stor makt. Och det är ju därför att väckelsekristendomen aldrig som Den Katolska Kyrkan och Islam och Stadskyrkorna blandade sig i ländernas styre.

Det är Jesus själv som har öppnat för väckelse kristendomen. Det är hit han har velat komma hela tiden. Och nu ha den kommit den församling som förverkligar det Jesus ville. Och det finns ingen annan som kan stänga för den för när Jesus har öppnat för dess verksamhet då är det öppet.

Och det är det vi ser när vi ser hur väckelsen går fram. Trotts motstånd så går det framåt ände. Ja en del säger t o m att det är tack vare motståndet som det går framåt.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar