onsdag 21 augusti 2019


De 7 Församlingarna 47,
När Filadelfia råder då närmar vi oss Jesu kommande


Vi läste i tidigare avsnitt hur Jesus skulle bevara Filadelfia från den prövning som ska gå över Världen. Men det är alltså inte bara prövning som kommer utan Jesus kommer att befria oss. Han kommer själv att komma, det ser vi i Upp 3:11, något som vi för övrigt hittar på många ställen i Bibeln.

Upp 3:11. Se, jag kommer snart, håll fast det du har så att ingen tar din krona.


Det är tröstrikt för oss alla Kristna att Jesus snart kommer. Nu är tiden av prövning. Den tid när onda Andar tar för sig av vårt land. Ja inte bara vårt land utan mer och mer i världen. Men den tiden är alltså snart slut. För Jesus kommer snart.

Och hur det blir när Jesus kommer det kan vi läsa i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Jesus kommer att göra slut på all Ondska. Vilddjuret, den makt som idag försöker att undertrycka allt på Jorden och skapa ett Globalt rike som alla ska underkasta sig. Den makten kommer att försvinna, utplånas.

Och lika dant den Falske Profeten. Det vi idag möter i Islam. Det kommer att ha en ende.

När Jesus kommer då kommer han att göra slut på alla Ondska. Och det är alltså det vi går och ser fram emot.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar