fredag 23 augusti 2019


De 7 Församlingarna 49,

Den 6:e Basunen är Andra Världskriget



Andra Världskriget härjade under  en tid när Väckelsekristendomen hade ett speciellt inflytande i den Kristna världen. Och när vi läser om den 6:e Basunen kan vi se flera saker som klart pekar på Andra Världskriget.

Andra världskriget var ett av de tre Ve:na som det talas om i samband med de 7 basunerna. Det var en hemsk tid, när bland annat 1/3 av alla Judar mördades, något som vi kan läsa om i den här profetian.

Upp 9:12. Det första ve är över, se ytterligare 2 ve kommer efter det här.
Upp 9:13. Och den 6:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag hör en röst från det gyllene offeraltarets 4 horn inför Gud.
Upp 9:14. Och han säger till den 6:e ängeln [budbäraren] som hade trumpeten [basunen]: Lös de 4 änglarna [budbärarna], som bundits vid floden, den väldiga Eufrat.
Upp 9:15. Och de löser de 4 änglarna [budbärarna] som förberetts till den timmen och dagen och månaden och året, för att döda en tredjedel av människorna.


Här ser vi hur 1/3 av människorna dödas och människorna här syftar alltså på Guds egendomsfolk, Judarna, och vi vet att 1/3 av judarna dödas i Hitlers Gaskammare och det kan vi alltså se i de här versarna

Upp 9:16. Och antalet på armens kavalleri är 200 miljoner [2, 10 tusens, 10 tusen] och jag hör deras antal.
Upp 9:17. Och jag ser också hästarna i en syn, och de som sitter på dem, som har eldröda och hyacintliknande [mörkblå] och svavellika [svavelgula] bröstplattor, och hästarnas huvud är som lejons huvud och från deras munnar kommer det ut eld och rök och svavel.
Upp 9:18. Av de här 3 sakerna dödas en tredjedel av människorna, av lågan och av röken och av svavlet, som kommer ut ur deras munnar.

Här ser vi Krematorierna, där man brände Judarna, och där röken steg upp. Visserligen använde man inte Svavel för att döda dem, men man hade gift.

Och i vers 17 läser vi: ”och från deras munnar kommer det ut eld

Upp 9:19. Ty deras makt är i deras mun [öppning], ty svansen deras är lik en orm som har huvud och genom den skadar de.

När jag läser det här tillsammans ser jag framför mig raketer, som sprutar ut eld i ena änden när de far fram, och som har sprängämne i andra änden, och raketerna uppfanns på den här tiden.

Upp 9:20. Och de övriga människorna, de som inte dödas [förstörs] av plågorna, de omvänder sig inte från sina händers gärningar, så att de inte tillber demoner och avgudar av guld och av silver och av koppar och av sten och av trä, som inte kan se eller höra eller gå.
Upp 9:21. Och inte omvänder de sig från sina mord, eller från sina trolldomskonster, eller från sin otukt [avgudadyrkan] eller från sina tjuverier.

Och när vi ser på Andra världskriget nu i efterhand så tycker vi att det borde resulterat i en bättre värld, där Jesus lyftes fram och våld och lögn mm hade försvunnit. Men så blev det inte. Det ser vi idag och det är det vi kan läsa i vers 20 och 21.

Materialismen tog överhanden och Guld och Silver och det folk äger är som avgudar idag som upptar hela deras tid.

Och det här utspelade sig alltså under den tid när Väckelsekristendomen var en kraft i tillvaron.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar