söndag 18 augusti 2019


De 7 Församlingarna 44,
Messiasväckelsen hos Judarna kommer ur Väckelsekristendomen



Messiasväckelsen, som idag går fram kraftigt inom det Judiska folket, kommer från Väckelsekristendomen. Om vi går tillbaka till mitten av 1900 talet så fanns i stor sett ingen Jude som trodde på Jesus, som Messias.

Men idag är det runt 400 000 Judar som tror på Jesus som deras Messias.

Upp 3:9. Se jag ger dig, från Satans synagoga [församling], de som själva säger att de är judar och inte är det, utan de bedrar, Se jag skall göra så att de skall komma och böja sig [tillbe, dyrka, älska] inför dina fötter och de skall veta att jag älskar dig.


Det är den här väckelsen vi kan läsa om i Upp 3:9. Judarna har förstått att det finns frälsning och kärlek också till dem hos Jesus, Messias.

Judarna har alltså förstått att det är den tro som finns i Väckelsekristendomen, i Filadelfia, som innehåller deras sanne Messias.

För ett antal år sedan var det här en fullständigt otänkbar händelse. De kristna hade gjort så mycket ont genom tiderna och Jesus var så förtalad i den Judiska tron att det inte kunde hända.

Men så kom Judar i kontakt med äkta Kristna väckelse kristna och fick uppleva att Jesus var deras Messias. Och det som idag kallas Messiasrörelsen startade.

Och även i själva Israel finns idag Messiasförsamlingar som anser att Jesus är Messias. De har totalt runt 40 000 medlemmar och ökar hela tiden. Det är en stor väckelse i Israel idag.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar