fredag 9 augusti 2019


De 7 Församlingarna 35
Den 4:e Basunen är också Islam



Här ser vi vad som hände i de länder som Islam erövrade. Där kom det andliga mörkret. Solen är Jesus och Månen är som vi skrivit tidigare Församlingen. Och det sanna kristna budskapet som varit i de här länderna förmörkas.

Upp 8:12. Och den 4:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och tredjedelen av solen och tredjedelen av månen och tredjedelen av stjärnorna slås ner [förgörs], så att en tredjedel av dem förmörkas och dagen skall inte skina med en tredjedel och likaledes natten.

När Islam kommer, kommer en förmörkelse. Sanningen i Jesus syns inte mera. Jesus är Solen och det klara ljuset, men det får inte spridas i de länder som Islam tagit över. Där ska ett annat budskap spridas som förminskar Jesus och tar ifrån honom hans frälsande kraft.

Månen är ju en bild på Församlingen. Och i de Islamska länderna där får inte församlingen verka. Man får inte predika för muslimer, och man får inte predika öppet, etc. Församlingen lever i träldom och mörker. Den får inte synas.

Stjärnorna står för människor som sprider Guds sanna budskap och också de tvingas bort.

Det är också intressant att se att det står en tredjedel. På samma vis var det när Islam kom. Den tog inte hela det Kristna området utan bara en del av det.

Så här är det i de områden som islam har tagit över. Och åter igen ser vi att den här basunen stämmer med församlingen i samma ordning. Den 4:e Basunen är hur det blev när Islam kom fram, på samma sätt som vi kunnat se att den 4:e församlingen Tyatira, var just Islam.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar