lördag 10 augusti 2019


De 7 Församlingarna 36,
Här börjar en helt ny tid med mycket elände

Ve, Ve, Ve

Här händer något nytt. En Ängel förklarar att nu kommer en tid som kännetecknas av Ve. Ja det är så säkert att det blir elände att Bibeln upprepar det 3 gånger. Ve, Ve, Ve.

Och när vi ser tillbaka i tiden så gick vi här från medeltid och in i Nyare tid, sett Historiskt.

Upp 8:13. Och jag ser och jag hör en ängel [budbärare, annan grundtext: örn], som flyger högt på himlen [i himlens mitt], och säger med väldig röst: Ve, ve, ve, de som bor på jorden, vid de 3 återstående änglarnas [budbärarnas] trumpet [basun] ljud, när de skall trumpeta [blåsa i basun].


Det är intressant att när vi alltså går från Medeltiden in i Nyare tider. ser Bibeln det som Ve, ve, ve.  Ve är här det Grekiska ordet ouai och det betyder, ack, ve, rop av bedrövelse och sorg.

Med andra ord kan vi konstatera att mycket elände och problem är knutet till den tid de återstående 3 församlingarna, kommer att verka.

Och när vi läser avslutningarna på de här tre återstående församlingarna så ser vi att de alla kommer att finnas kvar när Jesus kommer.

Och som vi vet som lever idag så är det mycket som har gått snett i Historien och makter som inte vill ha med Jesus kommer fram på olika håll idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar