tisdag 20 augusti 2019


De 7 Församlingarna 46,
Filadelfia är Kronan på verket



Det är intressant att Jesus skriver att vi ska akta oss så att ingen tar vår krona. Filadelfia är Kronan på Jesu verk. Det är Väckelsekristendomen som blev det Jesus hela tiden velat ha.

Men för att förbli Kronan på verket måste vi leva när Jesus. Ja, vara en del av honom.

Upp 3:11. Se, jag kommer snart, håll fast det du har så att ingen tar din krona.


Och när vi läser om att Filadelfia har fått Kronan då får vi också läsa om var den kommer ifrån. Och det ser vi i Upp 4:10  11

Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.

De 24 äldste som vi möter här är representanter för oss som blivit frälsta och vi ser att de faller ner och de kastar sina kronor framför Tronen och ropar att Jesus är den som är värdig. Och det visar precis vad det här är. Det är genom Jesus som vi blivit frälsta och den krona det talas om att Filadelfia har. Den kommer från Jesus.

För att behålla kronan måste vi alltså leva i Jesus, fortsätta att vara i honom och han i oss. Det är först när vi helt håller oss till Jesus som det här fungerar. För allt är av nåd.

Det Filadelfia blev det blev det av nåd och Väckelsekristendomen kommer att fortsätta så länge Jesu nåd och Ande får råda i den.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar