tisdag 27 augusti 2019


De 7 Församlingarna 53,
Idag har vi välstånd


Att bara sträva efter Välstånd leder till dess motsats. Det leder till fattigdom och elände. Och det är det vi ser idag hos oss.

Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.

Laodicea säger sig vara rik. Och jämför vi hur det varit med hur vi har det idag, så är det en fantastisk rikedom. När våra fäder fick slita då trycker vi på en knapp och vips så blir disken diskad och tvätten tvättade. Och ska vi någonstans så sätter vi oss i bilen och kör.

Och mat är inga problem. Det finns i affären. Så det stora problemet idag är inte svält utan att folk äter för mycket och får sjukdomar av det.

Här känner vi alltså igen oss i vår tid med Laodicea. Vi har välstånd. Och det är intressant att det blivit så som det är idag, för det var något som ingen kunde förstå i forna tider. Då var allt som vanligt, generation efter generation. Men idag går det väldigt fort. Vi har TV, Vi har Internet, Vi har Mobiltelefoner.

Allt det här fullständigt okänt för några generationer sedan. Och man förstår att de hade svårt att t ex förstå vad ordet om Vilddjurets bild (Upp 13:14 – 15) med liv och som kan tala (Alltså vår TV med rörelse och ljud) var för något.

Men har vi Jesus idag. Det är en mycket mera intressant fråga. Och med allt välstånd vi har idag så sätts Jesus på undantag.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar