måndag 26 augusti 2019


De 7 Församlingarna 52,
Demokrati utan Jesus blir lätt kompromisser och leder snett


Det är det vi kan läsa om i Upp 3:15 – 16 att en Demokrati lätt leder till kompromisser. Varken det ena eller det andra. Allt blir ljum.

Och i det långa loppet, utan Jesus, spårar alltihop ur. Vi ser det idag i Sverige

Upp 3:15. Jag vet ditt handlande [arbete, slit], att du inte är kall och inte heller varm, jag skulle önska att du vore kall eller varm.
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.


Det är intressant att läsa här om att Laodicea varken är varm eller kall och det är ju det som kännetecknar en Demokrati. Den är full av kompromisser, varken det ena eller det andra. Får inte Jesus vara med kan det här lätt leda snett.

Och vi ser i vårt land vart demokratin för hän. Det är inte en ökad tro på Jesus som kommer ut av det. Utan det drar iväg samhället åt håll som totalt för samhället snett. Vi ser det alltså tydligt idag i Sverige.

Vi ser hur krafter har tagit över samhället som inte längre tillåter oss att tala fritt.

Vi har det här med Självcensuren i 5:e vredesskålen.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].

Här ser vi hur det är idag, folk kan inte längre tala de vågar inte för ingen vet när man blir anmäld och dömd. Det är som man bitit av sig tungan. Bibelns ord är talande här och vi är mitt uppe i det här idag.

Och de här krafterna som alltså inte tillåter oss att tala, de är direkt destruktiva, idag och håller på att riva sönder vårt samhälle.

Det här visste Jesus skulle hända, det var därför som han ville spotta ut Demokratin ur sin mun. Den fungerar inte om vi inte ha Jesus med. Och det är det han säger i versarna 18. Vi måste ha hans tänk och renhet.

Och eftersom det kännetecknar dagens Demokratirörelse att man ska göra det utan Jesus, det går inte.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar