fredag 30 augusti 2019


De 7 Församlingarna 56,
Vi har blivit fattiga i vår demokrati



Förutom att vara blinda och nakna samtidigt så har vi också blivit fattiga i vår demokrati. De som har pengar har skaffat sig monopol och äganderätt till saker.

Så har det inte varit förr. Förr arbetade samhället för att saker skulle vara öppna och tillgängliga.

Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.


Vi ser fler och fler patent. Förr var saker tillgängliga. Man kunde kopiera och förändra och göra något bättre, med delar från andra.

Men nu är allt sådant stoppat. Det finns folk som äger det som är bra. Bra låtar får inte sjungas för de ägs av någon. Bra program får inte kopieras för de ägs av någon. Bra böcker får inte läsas för de ägs av någon. Ja man kan gå till något bibliotek och läsa, men man kan inte ladda ner på sin dator. Det som är det naturliga idag.

Ska man läsa, titta på, lyssna på då ska man betala. Och att ha saker på sin egen hårddisk är definitivt förbjudet. På sin höjd för man titta på det andra har lagt ut.

Vi har alla blivit fattiga. Det finns t ex mängder av bilder på nätet. Men man får inte lägga ut dem på sin blogg för de får inte fritt användas. Det är bara några få som får användas.

Vi märker det med nya låtar. De bra melodierna har redan någon använt, och det nya blir bara tradigt, entonigt och utan stuns.

Ja så här är det på alla områden. Vi har alla blivit fattiga i vårt Demokratiska samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar