lördag 31 augusti 2019


De 7 Församlingarna 57,
Endast med Jesus fungerar Demokratin


Om man läser här om Laodicea och ser att det betyder samma som Demokrati, så undrar man: Är Gud emot Demokrati och för Diktatur. Men när man kommer till vers 18 ser man att det inte är det Gud menar.

Det han menar är att vi måste ha honom, Jesus, med i vår Demokrati.

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.


Vi kan här läsa om att vi ska köpa Guld Renat i eld. Det är Jesu Guld det talas om, Jesu evangelium och ord. Det är Jesus vi ska lyssna till och ha som grund i vår Demokrati.

Idag blir demokratier lätt offer för korruption, egen vinning etc. Vi ser i vårt land där partierna går samman och röster på varandra om de får en fråga igenom. Och vi ser idag t ex hur Socialdemokraterna kan gå mot sina egna hjärtefrågor bara de får regera vidare.

Det är korruption, inte med pengar men med makt.

Likaså ser vi Miljöpartiet som till varje pris ska vara med och regera, och som trotts att de bara är 4 % av riksdagen verkar har diktatorisk makt.

Det här är alltså inte den typ av Demokrati som Jesus vill ha. Hans Demokrati bygger på den Kristna tron och Evangelium.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar