måndag 19 augusti 2019


De 7 Församlingarna 45,
Filadelfia ska bevaras från de prövningar som i änden går över världen


Filadelfia ska bli bevarat under de prövningar som kommer att gå fram i ändens tid. Det är intressant att läsa och det finns flera olika tolkningar på det.

Den ena tolkningen gäller den sista tiden som brukar kallas vedermödan. Och den är att Gud ska på ett speciellt sätt bevara oss, de väckelsekristna igenom den.

Den andra tolkningen är att vi, de väckelsekristna, ska ryckas upp till himlen, med Jesus innan vedermödan börjar.

Upp 3:10. Eftersom du bevarar mitt trofasta ord, skall också jag bevara dig från den prövningens timme [tid] som skall komma över hela värden för att pröva de som bor på jorden.


Det är för att vi är trofasta Guds ord som vi ska bli bevarade från prövningarna. Och det är en intressant tanke att det alltså är ordet som hjälper oss att undgå prövningarna.

Idag är vi mitt i vedermödan. Vi ser hur ondskan tar för sig på ett helt enormt sätt. Och det är som sagt genom att hålla sig till det Bibeln lär och Jesus som vi kan bli bevarade i tron i vår tid.

Som stöd för den här tolkningen kan man läsa Upp 15:2 – 6

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.

Här har Jesus sagt till oss som inte har böjt oss för Vilddjuret att vi ska sjunga Jesu sång, för nu kommer Jesu seger, Vi kan vara trygga genom allt det här, som kommer med de 7 vredesskålarna, för det är Jesu beslut som synliggörs.


Den intressanta i det här är också att vi idag är framme här där vi ser allt som händer i världen som genom ett glashav. Idag är det möjligt med våra internet och nyheter etc. Men vi måste vara fria från Vilddjurets styrning av oss för att kunna se det här.

Den andra tolkningen som handlar om att vi som tror ska bli uppryckte innan vedermödan börjar gör att vi associerar med ordet i 1 Tess 4:13 – 18 och 1 Kor 15:51 – 58.


1 Tess 4:13.  Men jag [vi] vill inte att ni är ovetande bröder, angående de som har dött [insomnat], så att ni inte är ångestfyllda [sörjer] och är som de andra, de som inte har hopp [tro, förväntan].
1 Tess 4:14.  För om vi tror [har tillit till] att Jesus är den som var död [har dött], och att han är den som har uppstått [rest sig upp], är det också på detta sätt Gud skall föra fram [bära fram, leda] i Jesus tillsammans med honom själv, de som har dött [är insomnade].
1 Tess 4:15.  För därför säger vi till er med Jesu [Herrens, Jashves] ord, att de som lever, de som är kvar, vid Jesu [Herrens, Jashves] ankomst [närvaro], verkligen inte skall bli de som kommer före de som har dött [insomnat].
1 Tess 4:16.  För Jesus [Herrens, Jashves] skall komma från himlen [skyn] med en befallning [rop], ärkeängelns [den främste budbärarens] röst och Guds basun [shofar, trumpet], och de döda i Messias [Kristus, Den Smorde] kommer först att stå upp [bli uppresta].
1 Tess 4:17.  Därefter vi, som lever, som är kvar, samtidigt [tillsammans, också] med dem. Vi skall bli tagna med kraft [ryckta, gripna] till skyarna [molnigheten, diset], till mötet med Jesus [Herren, Jashve] i luften [bland andarna]. Och på det viset kommer vi alltid att vara tillsammans med Jesus [Herren, Jashve].
1 Tess 4:18.  Därför, uppmuntra [förmana, bjud in] varandra med dessa ord.

Och

1 Kor 15:51. Var medvetna om [uppfatta] en hemlighet som jag säger er: Vi skall sannerligen [verkligen] alla inte avlida [fås till att sova], men vi skall komma att förvandlas [bli annorlunda].
1 Kor 15:52. I ett nu [odelbar enhet], i ett ögonblick, i det basunen [trumpeten] skall ljuda, skall också de döda vakna upp [uppresas] odödliga, och vi skall förvandlas [göras annorlunda].
1 Kor 15:53. För det förgängliga [förfallna] måste ikläda sig oförgänglighet [oändlig existens] och det dödliga ikläda sig odödlighet.
1 Kor 15:54. Och så att det förgängliga [förfallna] må vara iklätt med [det må ta på sig] evig existens [oförgänglighet, odödlighet], och så att det dödliga det må vara iklätt med [det må ta på sig] odödlighet. Då kommer triumfen [segern, erövringen] att födas [ske] som det är sagt, det som har skrivits, döden är uppslukad [förtärd].
1 Kor 15:55. Död var är din gadd [udd, sporre], dödsrike var är din seger.
1 Kor 15:56. Och dödens gadd [udd, sporre] är synden och syndens kraft [makt] är lagen.
1 Kor 15:57. Och tack till Gud, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Messias [Kristus, Den Smorde].
1 Kor 15:58. Därför, mina älskade bröder [trossyskon], fasthet. Var oföränderliga i överflöd i Jesu [Herrens, Jashves] arbete [gärning, slit], som ni känner till [vet, förstår], genom er möda [problem, arbete], det är inte meningslöst [tomhet, tomt] med [i] Jesus [Herren, Jashve].

Här ser vi att det som triggar det hela det är Guds Basun, och vi kan då tolka det som den 7:e basunen. Och vi är snart där. Och vad det här då innebär, detta som mynnar ut i att vi ska stå där inför Gud tillsammans med Jesus. Det får vi snart se, för vi är mycket nära de slutliga sakerna i Ände tiden.

Vi kan också läsa Ef 2:4 - 8

Ef 2:4. Men Gud är rik på nåd på grund av hans stora kärlek, med vilken han älskar oss.
Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.
Ef 2:7. Så att han för de kommande eviga tiderna övertäcker [kastar över] oss med sin nåds rikedom med mildhet [godhet] i Messias Jesus.
Ef 2:8. För på grund av nåden har ni blivit frälsta, genom tron och inte av er själva. Guds gåva är det.

Här ser vi hur vi redan sitter i himlen Andligt sett. Med Jesus får vi redan all den välsignelse som finns i himlen.

Det finns alltså många intressanta ord hur Jesus fyller oss och tar hand om oss. Och Hur det nu ska gå till så ska i alla fall Jesus bevara oss, från de hemskheter som kommer i ände tiden, och som redan tycks ha börjat, och för att det ska ske måste vi alltså hålla oss till Ordet. Läsa bibeln och vara nära Jesus.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar