söndag 8 mars 2020


De 2 Vilddjuren 16,
Alla de 10 staterna tappade sin makt


Efter det 10 hornade Vilddjuret kommer det 2 hornade, det kan vi se när vi fortsätter i Upp 13. De 10 staterna mister sin makt. Och ersätts av 2 stater som nu har herraväldet. Att de övriga bland de 10 mister sin makt ser vi mera om i Dan 7:12.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].

Dan 7:12. Och de kvarvarande djurens herravälde [makt] lät han ta bort, men deras existens fortsatte till fastställd tid och stund.

Här ser vi det, De som var kvar av de 10 efter det Hitlers krossats mister också sin makt. Man kan givetvis tolka de kvarvarande djuren på olika sätt, men jag väljer här att tolka det som de andra hornen, Djur kan ju dessutom också betyda Liv på Hebreiska. Och det var ju det som hände efter Andra Världskriget, Kolonialstaterna tappade sin makt. England, Frankrike etc. hade alla kolonier, men de fick släppa dem efter andra världskriget.

Deras kolonier blev fria länder en efter en. Indien t ex blev fritt 1947. Och det hela fortsatte och 1961 blev t ex Tanzania självständigt.


Men som det står så består själva länderna, England finns kvar, Frankrike finns kvar och så kommer det att förbli så länge Gud vill. 

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar