torsdag 12 mars 2020


De 2 Vilddjuren 20,
Summering 4,
Avslutning och konklusion om det 10 hornade vilddjuret



Den första halvan av 1900 talet var en tid när mycket av de galna ideologier som idag härjar i våra länder växte sig starka.

Då kom Socialismen och Nazismen och vi hade både första och andra världskriget.

Vi kan också se att Nazismen och de andra länder som var starka under den här tiden tappade sin makt och nya tider inleddes efter andra världskriget och vidare framåt.


De 2 Vilddjuren 12, Många galna ideologier växte sig starka under första halvan av 1900 talet

Det är viktigt att vi följer Jesus och inte går världens väg. Det har alltid varit viktigt, och under 1900 talet var det speciellt viktigt. Det ser vi nu när vi tittar bakåt och konstaterar att det var då som hela Europa tappade Jesus.

Upp 13:8. Och alla som bor på jorden, de vars namn inte har skrivits i livets bok, det slaktade lammets, från universums grundläggning [värdens skapelse], skall dyrka [älska, böjer sig för] honom.


De 2 Vilddjuren 13, Det är viktigt att vi hör vad Anden säger

Det är viktigt att vi är öppna för vad Anden säger, att vi lyssnar när Gud talar. Vi ser det här med den så kallade Kreationismen som gjort till sin uppgift att bekämpa Evolutionsteorin.

Idag ser vi att Evolutionsteorin var rätt. Med gener, och genkartor har vi bevisen. Och därmed står det klart att dessa som drev Kreationismen inte hade lyssnat till Gud utan förledde hela Kristenheten.

Och bland annat har det lett till att vi kristna har blivit betraktade som mindre vetande, i stället för att lyfta fram Guds frälsningsplan för mänskligheten som i sin helhet finns beskriven här i de första kapitlen i Bibeln. Och som med sin exakthet och skriven för så länge sedan bevisar Guds existens och makt.

Upp 13:9. Om någon har öra, han hör [han lyssnar].


De 2 Vilddjuren 14, De Heliga måste hålla ut

Det är de heliga, saken gäller, och de heliga är i bibeln ofta Judarna, Israels folk. Vi ser här i vers 13 att det kommer hemska tider för dem. De kommer både att föras i fångenskap och att dödas.

Upp 13:10. Om någon leder någon in i fångenskap, går han iväg i fångenskap, om någon dödar med svärd, må [är det nödvändigt att] han dödas med svärd, här gäller uthållighet [tålamod] och tro [övertygelse] för de heliga.


De 2 Vilddjuren 15, Hitlers Rike utplånades som profetian sa

Vi kan här läsa straffet över det Hitler gjorde, det var dödsdomen och samma sak hittar vi också i Daniels profetia. I Upp 13:10 ser vi att den sin dödar ska dödas.

Och i Dan 7:9 kan vi läsa den Eviges dom över Hitlers rike. Det hamnar i den flammande elden till evig förgängelse.

Upp 13:10. Om någon leder någon in i fångenskap, går han iväg i fångenskap, om någon dödar med svärd, må [är det nödvändigt att] han dödas med svärd, här gäller uthållighet [tålamod] och tro [övertygelse] för de heliga.


De 2 Vilddjuren 16, Alla de 10 staterna tappar sin makt

Efter det 10 hornade Vilddjuret kommer det 2 hornade, det kan vi se när vi fortsätter i Upp 13. De 10 staterna mister sin makt. Och ersätts av 2 stater som nu har herraväldet. Att de övriga bland de 10 mister sin makt ser vi mera om i Dan 7:12.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].

Dan 7:12. Och de kvarvarande djurens herravälde [makt] lät han ta bort, men deras existens fortsatte till fastställd tid och stund.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar