tisdag 3 mars 2020


De 2 Vilddjuren 11,
På Hitlers tid kunde man se


Det är intressant att notera att i Daniels beskrivning av Vilddjurets horn, detta som växte upp, så har det ögon. På Hitlers tid kunde man alltså se till skillnad mot tidigare.

Och så var det ju för under första halvan av 1900 talet  kom Filmen. Man filmade och fotograferade vad som hände och vi kan än idag se både bilder och filmer om hur det var i Hitlers rike.

Dan 7:8. Och det blev så med hans horn att ett litet horn sköt upp bland [från, mellan] dem och tre av hornen som fanns där föll av [förvandlades, blev en stubbe], och till det här hornet gavs ögon som människoögon, och en mun från vilken utgick väldigt [stort, härsklystet] tal.


Vi läste i Upp 13:14 – 15 om Vilddjurets bild, och när jag skrivit om Vilddjurets bild på sociala medier så är det ofta någon som tar upp filmen och menar att Vilddjurets bild redan fanns i början av 1900 talet.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Men det är då intressant att läsa just om att det här hornet som växte upp på Vilddjuret och gjorde allt det här dumma det hade ögon, och idag kan vi titta just på vad som hände i Hitlers rike. Vi ser de magra stackarna i koncentrationslägren.

Vi får höra och se Hitler tala, för Ögonen fanns där och registrerade redan då.

Men den masseffekt som det talas om i Upp 13:15 där alla sitter framför bilden i sitt vardagsrum och dyrkar den. Den fanns inte där. Den hör till det tvåhornade vilddjuret och dess tid som vi snart kommer till i vår serie här.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar