tisdag 31 mars 2020


De 2 Vilddjuren 37,
Chips i handen står inte i Bibeln



Här i Upp 13:16 – 18 har vi ett avsnitt som väldigt ofta idag används för att skrämma Kristna. Det är ordet här om märket. I Bibelordet står talas om att man ska ha ett tecken på handen och på pannan, för att få handla. Och det har många vantolkat som att vi kommer att få ett chip i handen och alla som tar chippet kommer att plågas och dö en fruktansvärd död.

Men det här är en vantolkning där man blandar ihop saker och i Bibeln finns alltså inget underlag för det här.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.


För det första står inget om chip i handen i Upp 13:16 utan det som står är ett märke på handen. Vi ser det här i Upp 13:16. Och de som hävdar att det skulle vara ett chips i handen har inte läst ordet ordentligt, för här står ju som alternativ pannan och det har jag inte hört någon prata om på allvar, alltså att man skulle ha ett chips i pannan.

Och i grekiska ordet här står ”på”. Alltså inte ”i”. Återigen en vantolkning.

Och när man sedan läser vers 17 att man inte får handla om man inte har chipset, så förstår man att folk blir upprörda och skrämda. Ska man svälta ihjäl.

Men det som står i vers 17 är ju saker som vi redan har och som handlar om näthandeln, Där är det ju så att man ska ha användarnamn och kod för att få handla alltså precis som det står här i vers 17 och som vi skrev tidigare är märket, eller kännetecknet, som det också kan översättas, inget annat än våra koder som vi slår in med handen och minns.

Med andra ord: Vi är redan här i Bibelordet, vi har redan det som står i vers 17 och det blir inget annat och det här stirrande om chips i handen som man lanserade innan näthandeln hade kommit igång, det är alltså samma tänk som vi har stöt på i många sammanhang.

Gamla tolkningar hänger kvar och när vi kommer till Bibelordets, Profetians, uppfyllelse så ser vi det inte för de här gamla tolkningarna gör oss blinda.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar