måndag 23 mars 2020


De 2 Vilddjuren 30,
Antingen har vi koden i handen eller i hjärnan



Det finns två alternativ att minnas koden. Antingen kan vi den så bra att vi rent automatiskt slår den med handen. Eller får vi ha den i minnet i hjärnan.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.


Ett annat exempel, där vi ser att ha något på pannan just är att ha det i sinnet, i hjärnan, det är i upp 22:4. Det är inte en bindel de ska ha utan det är Jesus de frälsta ska tänka på. Det är Jesus de frälsta ska ha i sitt sinne hela tiden.

Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.

Och så är det alltså här också i Upp 13:16, Koden ska vi minnas och kunna slå med handen. Och vi vet idag att den ofta kommer till bruk. Ja vi har inte bara en kod utan vi har flera. Och slår dem i olika sammanhang.

Det här viste Gud att så här skulle det bli, och vi är här idag.

Det är det Gud vill säga med den här Profetian. Han vill tala om för oss att vi är här. Ja vi har faktiskt redan passerat det här stället. Och är på väg vidare i Uppenbarelseboken. Och det kommer vi in på längre fram.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar