söndag 15 mars 2020


De 2 Vilddjuren 22,
Det andra Vilddjuret har 2 horn


Efter det 10 hornade vilddjuret kommer ett som har två horn. Och så var det i verkligheten. Efter Kolonialstaternas tid så kom Supermakternas tid. Den tid när USA och Sovjetunionen regerade världen.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].


I det tidigare vilddjuret var antalet horn just antal stater, och så är det naturligtvis här också. Och då betyder det rätt och slätt att det 10 hornade Vilddjuret kommer att efterträdas av ett som har två horn, alltså 2 stater. Det han vi läsa om i Upp 13:11.

Jag vet att det finns många som hävdar att detta vilddjur som har två horn det är den Falske profeten som det står talas om i Upp 16:13. Eftersom Vilddjuret står nämnt före den Falske profeten så anser man att det gäller i Upp 13 också. Vi tittar på hela Bibelstället i Upp 16.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Men det här bibelordet är en helt annan tid. Det är Vredesskålarnas tid, och det var inte den tid som gällde under 1900 talet. Vi kommer till den här tiden längre fram och vi kommer då att finna att det stämmer väl med den tid vi har idag, och att den falske profeten är Islam, som idag går fram över hela jorden och vars mål är just att utrota Judarna och Kristendomen.

Här ser men det som vi kan se i många sammanhang att de som står upp idag och säger sig tolka profetiorna, de tittar på vad man sa under 1800 talet och början av 1900 talet, när mycket av det som står ännu inte hade hänt. Det här är en sjuka som tyvärr är utbredd i kristenheten, men som vi måste lyfta oss ur och se med dagens ögon på det som faktiskt har hänt.

Och när man inser att Upp 13:11 inte har något med Upp 16:13 att göra då inser man också att det är just de två stater som kom efter kolonialstaterna Alltså USA och Sovjetunionen som är det två hornade vilddjuret. Och vi som levde på den tiden vi minns hur det var.

USA och Sovjet delade upp Världen mellan sig. Det var då det kalla kriget pågick. Vi minns Kubakrisen, Vietnamkriget och hur kommunismen satsade på att ta över världen och vilket hot det faktiskt var, med kärnvapen skramlande i bakgrunden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar