lördag 7 mars 2020


De 2 Vilddjuren 15,
Hitlers Rike utplånades som profetian sa



Vi kan här läsa straffet över det Hitler gjorde, det var dödsdomen och samma sak hittar vi också i Daniels profetia. I Upp 13:10 ser vi att den sin dödar ska dödas.

Och i Dan 7:9 kan vi läsa den Eviges dom över Hitlers rike. Det hamnar i den flammande elden till evig förgängelse.

Upp 13:10. Om någon leder någon in i fångenskap, går han iväg i fångenskap, om någon dödar med svärd, må [är det nödvändigt att] han dödas med svärd, här gäller uthållighet [tålamod] och tro [övertygelse] för de heliga.


Och här har vi versarna i Daniel.

Dan 7:9. Jag såg vidare hur en väldig tron lyftes fram där den evige dömer [och den väldige från forna dagar - återkommer, är där för att svara], hans kläder är som vit snö och hans huvudhår som ren ull, hans tron av lågor [som gnistrande dagg], med virvlande eld [lysande hjul], lysande flammande [fruktansvärt brännande].
Dan 7:10. En väldig flod av eld går ut från det som varit [forntiden], tusen gånger tusen tjänar honom, och 10000 gånger 10000 från gångna tider. Den väldige domaren påbjuder [tar hämnd på dem], han dömer öppet och rättvist.
Dan 7:11. Sedan såg jag hur, på grund av de högt ropande talen från hornet som talade, och för väsendets [djurets] förbannelse och strömmar av lögn, blev det uppbränt.

Och lite längre fram kan vi läsa om den tolkning som Daniel fick:

Dan 7:25. Och han kommer att tala mot den högste, och föröda den högstes heliga, och han tänker förändra tider och lagar, och han är satt till att låta förgöra dem*, under [ända till] en tid, tider och en halv tid. {*dem syftar på den högstes heliga}
Dan 7:26. Och dom kommer och hans väldes handlingar kommer man ihåg [och hans välde kommer man ihåg, det skall läggas öde] och det går till den flammande elden till evig förgängelse [evigt slut].

Domen kom över Hitlers rike för det han sagt och gjort och det är intressant att läsa här att Hitlers rike gick till den flammande elden. Alltså till Elds havet som vi också läser om i Upp 19:20, där Vilddjuret och den Falske profeten kommer att kastas.

Och det är också intressant att notera i Dan 7:11 att det var på grund av Nazisternas ideologi. På grund av det budskap de spred som de bliv dömd. Alltså sitt Judehat etc.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar