söndag 22 mars 2020


De 2 Vilddjuren 29,
Vilddjurets Användarnamn och Kod



Många idag talar om märket, och vi kan läsa om det här i Upp 13:16 – 18. Men märke kan också översättas med kännetecken, eller som vi säger idag kod.

Det är alltså inte ett Chips vi ska ha i handen utan en kod vi ska kunna slå med handen, och det systemet har vi ju redan idag.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.


Att vi talar om koder det ser vi också när vi läser nästa vers. Upp 13:17. Där ser vi att vi ska inte bara ha en kod utan vi ska också ha ett namn, Ett namn som Vilddjuret ska ge oss, alltså Användarnamn.

Och nu börjar vi känna igen oss. Vi ska alltså för att kunna handla på nätet ha ett Användarnamn och vi ska ha en Kod. Och så är det ju idag. Har vi det här då kan vi gå in på en sida där vi kan handla och köpa.

Och vi ser också att det finns nummer, och det vet vi idag att alla datorer har ett IP nummer. Så här finns alltså alla tre sakerna för att identifiera oss. Det finns Användarnamn, det finns Kod, och det finns IP nummer. Och kanske har den vi handlar hos också ett kundnummer för just oss i sitt register.

Här känner vi alltså åter igen oss. Vi är där. Det är inget konstigt som ska komma och som ska ta död på alla Kristna som vissa pratar om utan det här är det system som vi redan har. Vi är där. Och konstigare var det inte.

Jesus är med oss och vi får lita på honom också i vår tid.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar