onsdag 4 mars 2020


De 2 Vilddjuren 12,
Många galna ideologier växte sig starka under första halvan av 1900 talet


Det är viktigt att vi följer Jesus och inte går världens väg. Det har alltid varit viktigt, och under 1900 talet var det speciellt viktigt. Det ser vi nu när vi tittar bakåt och konstaterar att det var då som hela Europa tappade Jesus.

Upp 13:8. Och alla som bor på jorden, de vars namn inte har skrivits i livets bok, det slaktade lammets, från universums grundläggning [värdens skapelse], skall dyrka [älska, böjer sig för] honom.


Hela västvärlden greps av en hysteri och krafter kom fram som inte var Guds krafter. Krafter som inte gick Jesu väg. Vi har t ex Kommunismen och Socialismen som kom här och som drev många bort från tron på Jesus.

Vi har Ateismen som också blev starkare och starkare och förnekade Guds existens. Och många av de här åskådningarna växte sig starka just under första halvan av 1900 talet.

Och Naturligtvis har vi Nazismen, denna hemska ideologi som tog som sin uppgift att förinta Judarna. Men som väl är, är det idag erkänt att Nazismen är hemsk och inget vi ska ha.

Men Socialismen den frodas fortfarande, trotts sitt Guds förnekande och trotts att det visar sig mer och mer att det inte är någon välsignelse med den. Vi såg ju i Sovjets kollaps vad en totalt genomförd Socialism leder till.

Men lika fullt har vi från Kristet håll ofta bejakat att Socialismen tar över landet. Och vi ser idag hur man via våra skollor totalt har avkristnat den uppväxande generationen. Och det hela började alltså under första halvan av 1900 talet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar