torsdag 19 mars 2020


De 2 Vilddjuren 26,
Nästa tecken är TV

 

Nästa tecken vi möter och som visar att vi hade kommit till det tvåhornade vilddjurets tid när USA och Sovjet styrde världen var TV. TV kom i allmänt bruk under 1950 talet och framåt.

Jag minns själv hur TV kom och upplevelsen att, när man var hemma och hälsade på folk, kunde sitta i deras vardagsrum och titta på rörliga bilder med ljud, ja t o m tal, som det står.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.


När TV kom under 1950 talet så var det många Kristna som tog avstånd från den. Hemma hos mina föräldrar där jag växte upp skaffade vi oss inte TV förrän i slutet på 1960 talet. Man ansåg att det var synd att se på TV, TV innehöll ju Värdsliga filmer, Värdslig underhållning, etc. Men till sist föll man till föga, alla andra hade ju TV och för att vara med i tillvaron skaffade man alltså till sist skaffa TV.

Det är också intressant att titta på det tidigare Vilddjuret och där läste vi att det fick en mun som talade stora ord. Alltså Radio som kom i början av 1900 talet.

Upp 13:5. Och till honom ges en mun, som talar stort och kränkande [smädande, förtalande], och makt [frihet] ges till honom att göra så i 42 månader.

Så de som påstår att Bibeln inte kan ta upp så banala saker som TV och Radio får tänka om. För just det är alltså tecken som pekar ut var vi var och att den här tiden när Radio kom och TV kom var det 10 hornade respektive det 2 hornade vilddjurets tid.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar