måndag 16 mars 2020


De 2 Vilddjuren 23,
Det andra Vilddjuret kom upp från marken



Marken är en symbol på Israel och Israels folk. Det här är intressant för det placerar det andra vilddjuret i tiden till efter det Israel bildats som stat och det var 1948.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].


Och vi minns hur det första Vilddjuret kom upp ur havet. Och som vi har skrivit så var det Vilddjuret verksamt under första halvan av 1900 talet och då fram till 1948. Här gick alltså den gräns när supermakterna mer och mer tog över världen.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].

När vi läser Skapelseberättelsen med den profetiska aspekten och att varje dag är 1000 år då ser vi att land och därmed Israel och Israels land kom till på det tredje årtusendet, alltså mellan 2000 och 1000 före Kristus.

Det här illustrerar just hur land bildades genom att havet drog sig tillbaka. En konstig beskrivning. Men profetiska är det en mycket bra bild på när Israel bildades och intog sitt land och då fick alla andra lämna det.

Och vi ser också hur det första livet kom till genom att Israel bildades. Det var det som gav det statiska livet, lagen, liksom växter är statiska. Där de planterats står de.

Och när vi då förstår detta att havet är hedningarna och land är Israel då ser vi just att de två Vilddjuret bytte plats 1948 när Israel land på nytt kom fram och blev en stat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar