tisdag 17 mars 2020


De 2 Vilddjuren 24,
Det andra Vilddjuret hade både Jesus och Djävulen i sig


Det här andra vilddjuret är alltså en förening av både det goda och det onda. Både av lamm som ju är en symbol på Jesus och av Draken, Ormen, som ju är en symbol på Djävulen, Satan.

Och så här var det ju. USA är ett kristet land. Sovjet var ett Socialistiskt land, styrt av den onde för att ta bort Jesus ur världen.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].


Att Jesus är lammet det möter vi i Upp 5

Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.

Upp 5 handlar om det slaktade lammet som offrade sig för oss och som alltså är Jesus.

Och Draken, ormen möter vi i Upp 16

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Och vi möter honom åter i Upp 20, när han har fångats och hans tid är slut, åtminstone för en tid.

Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Han är alltså symbol för djävulen. Och därmed ser vi just det här, att det tvåhornade Vilddjuret var ett Vilddjuret som innehöll både Jesus och Djävulen.

Och vi vet att det var just så med Supermakterna. Där fanns USA som också då var ett Kristet land. Och på andra sidan fanns Sovjetunionen. ett Socialistiskt land som hade på sin agenda att utrota Kristendomen, som rev kyrkor och satte aktivt kristna i fängelse och fångläger.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar