söndag 22 augusti 2021

 
Guds frälsningsplan 201,
Den första Kristna församlingen förde ordet vidare


Här kan vi gå vidare med den profetiska tolkningen av de tre sönerna. Var Ham den första kristna församlingen, den Judiska som trodde på Jesus. Då stämmer det för det var för dem Jesus visade sig, allt uppenbarades och det var de som sedan förde det vidare, både till de Judetroende som redan fanns där, alltså motsvarande Sem, och till Jafet, representant för de hednakristna församlingarna.
 
1 mos 9:22 <Trad:> Och Ham fader till Kanaan, såg sin faders nakenhet och han berättade det för sina 2 bröder som var utanför.
| <Alt:> Och Ham [värme] fader till Kanaan [ödmjuk, handelsman], lydde sin faders visdom och han förkunnade den för sina 2 bröder på utsidan [utomhus].
 
Och åter igen blir man förvånad vilka profetior som ligger här dolt i texten. Gud visste, det lhär för att han är Gud, Han vet vad som ska komma, Ja det är han som styr det.
 
Och när den första kristna församlingen bildats var det en intensiv tid, när Evangelium spreds ut först lokalt. Och först predikades det för Judarna, de som hade den Judiska tron, de som alltså enbart följde Mose lag.
 
Och vi vet hur Gud såg till att Evangelium också kom till Hedningarna. Det här var något som ingen förstod i den Judiska tron som var en mycket avskild tro. Men Gud ville inte ha det så, Och det var något som redan Jesus visste och talade om. Vi har det i Jesu uttalande: ”Jag har också andra får”.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar