fredag 27 augusti 2021

Guds frälsningsplan 206, I 1000 års riket ska Judar och Kristna vara ett

 
Guds frälsningsplan 206,
I 1000 års riket ska Judar och Kristna vara ett
 

De
Hedna kristna ska vara tillsammans med Judarna och den Judekristna församlingen ska tjäna Jesus tillsammans med dem.
 
Det är det vi kan läsa ut av vers 27 Sem är ju de Judetroende som alltså blivit frälsta och Jafet står för de Kristna Hedningarna. Och Kanan är de som vi idag ser i de Messiastroende. Så här har vi bilden inför 1000 ¨års riket. Så här kommer det att bli.
 
1 mos 9:27 <Trad:> Gud ska utvidga Jafet och han må bo i Sems tält, och må Kanaan var slav åt dem.
| <Alt:> Gud övertygar Jafet och han ska bo i mitt namns Tabernakel, och Kanaan [den ödmjukade] skall vara den som gör verket, hans folk.
| <Alt2:> Gud öppnar för Jafet och han skall bo i mitt namns boning och Kanaan [den knäböjde] skall vara den som har gjort verket för dem.
 
Här ser vi i den här versen Guds mål. Hela världen är frälst och tror på Jesus. Och Judarna har en speciell välsignelse som de som ska sprida budskapet.  Men också vi Hedningar får alltså vara med och är likvärdiga med Judarna. Vi är också i Guds Tabernakel. Det är ingen skillnad. Jesus har öppnat vägen ända in i det allra heligaste för alla.
 
Och vi mins alla hur förhänget i templet rämnade när Jesus dog. Han öppnade redan då vägen för alla som tar emot honom, vägen rakt in i det allra heligaste i kraften av hans försoning, och det blod som han gjöt där på korset.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar