torsdag 5 augusti 2021

Guds frälsningsplan 184, Hela kyrkan och alla kristna går ut ur arken

 
Guds frälsningsplan 184,
Hela kyrkan och alla kristna går ut ur arken
 

Vi ser här 1 Mos 8:14 – 19 att förutom Noa så går alla andra människor och alla djur som var i arken, ut ur arken.
 
De 7 människorna representerar de 7 församlingarna, dem vi möter i Upp 2 och 3. Och här ser vi alltså hur de går ut ur arken som burit dem under hela Israels förskingring.
 
Vi ser också hur alla djur som kommit till Noa nu också går ut ur arken. Djuren representerar alla människor som blivit frälsta, människor och av olika folkslag och nationer etc. på samma sätt som djuren är av olika slag.
 
Och vad innebär det här profetiskt, vad kommer att hända i verkligheten.
 
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].
 
Det här är en profetia som vi just nu står i begrepp att få se gå i uppfyllelse och året har vi ju nämnt är 2023, och vad kommer att hända i praktiken.
 
Ja att Noa går ut ur arken och ut på land, har vi sagt är en profetia om att Jesus kommer till Israel. Land är ju en symbol på Israels land och folk och Noa är ju i den här profetian en symbol på Jesus.
 
Men förutom Jesus kommer alltså hans 7 församlingar och alla frälsta att komma till Israel. Vad betyder det.
 
Som vi vet idag förekommer mycket misstro mot Israel inom många kretsar. I den Kristna världen finns ju de som tror på ersättning teologien som säger att de Kristna är det nya förbundsfolket och Judarna har Gud strukit. Men här ser vi alltså att alla ska komma Judarna till mötes och erkänna dem.
 
Likaså ska alla kristna komma till Israel andligt sett och Judarna ska bli ett med de Kristna.
 
Idag har vi stora motsättningar också mellan Muslimer och Judar. Och det kommer också att försvinna. Israel kommer att få fred i alla avseende.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar