lördag 14 augusti 2021

Guds frälsningsplan 193, Allt ska bli underordnat Jesus

Guds frälsningsplan 193,
Allt ska bli underordnat Jesus
 

Allt kommer att bli underordnat Jesus. Jesus och hans folk kommer att leda världen. Det kan vi läsa på fler ställen i Bibeln. Och här i 1 Mos 9:2 ser vi alltså just det här.
 
1 mos 9:2 <Trad:> Och fruktan och modlöshet för er är över alla djur på marken och över alla fåglar i himlen och i alla som rör sig på marken och i alla fiskar i havet, i er hand har de getts.
| <Alt:> Och vördnad och underkastelse för er är över allt levande på den fasta grunden [i landet] och över allt de strålande i himlen och genom allt som rör sig i mänskligheten och genom allt som förökar sig i livet, i ert herravälde [omvårdnad] har de getts.
 
Ja redan i 1 Mos 1 läste vi det.
 
1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
 
Och vi hittar det också i Upp 5 det kapitel som handlar om att Jesus offrar sig för oss och han är den enda som kan frälsa oss. Och som alltså också kommer att göra det.
 
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.
 
Vi kan också lästa det här i Upp 15 som speglar den tid vi just nu är i och som visar på att vi skala hålla modet uppe idag för Jesus kommer att segra och det vi ser idag ingår i den plan som Gud har lagt ut för att vi ska komma till Jesu fullkomliga seger och fä se honom som hela Jordens regent, tillsammans med sitt folk.
 
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Det är alltså det här vi har att se fram emot idag, när vi ser hur ondskan tar övar mer och mer. Det här är inte slutet utan Jesus kommer och det är han som ska regera världen tillsammans med sina trogna.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar