tisdag 3 augusti 2021

Guds frälsningsplan 182, Vår verklighet 2020 och 2023

 
Guds frälsningsplan 182,
Vår verklighet 2020 och 2023
 

Idag lever vi i en ur många synpunkter bisarr verklighet.  Förra året började något som många kallar pandemi, Fast corona epidemin förmodligen bara är en allvarlig influensaepidemi egentligen och inget allvarligt hot mot den totala mänsklighetens existens.
 
Men likafullt styrs snart hela vårt liv genom myndigheterna beslut, runt denna så kallade pandemi.
 
Vedermödan ska vara i 3,5 år enligt vad man sagt och är det vi ser idag vedermödan, då gör längden 3,5 år att vi kommer från utbrottet våren 2020 fram till hösten 2023 alltså åter 2023.
 
Vii kan hitta Corona och det vi ser idag på två ställen i Bibeln. Det ena är i Upp 16:11 som är 5:e vredesskålen, och det andra är i Psalm 120 som ju representerar 2020.
 
Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
 
Här ser vi i vers 16:11 olika sätt att beskriva sjukdomen, som varhärdar, kräftsvulster, sår, bölder, men på något sätt lyckas man inte ändå men man känner igen de som räknas upp i samband med corona, 
man har ju hört om angrepp på de små blodkärlen i form av sår liknande skador och dessutom har man hört om utslag i händer mm. Och vi har kanske inte sett allt än. 
 
Ps 120:1. En vallfartssång, I belägring [hemsökelse] ropade jag till Jesus [Jashve] och han svarade mig.
Ps 120:2. Jesus [Jashve] försvara mitt liv mot falska domar, från förrädiska tungor.
Ps 120:3. Hur ger du igen till honom [betalar han till dig] och hur avslutar du förrädarens tunga.
Ps 120:4. <Trad> Med väldiga skarpa pilar med glödande fastspänt kol [ginstkol].
| <Alt> Från det genomträngande starka mitten utstrålar giftig Ginst.
Ps 120:5. Ve mig för mina boningar är utströdda [Mesek] i mörkrets [Kadars] hem [tält].
Ps 120:6. Länga har min själ bott bland folk som hatar fred [frid].
Ps 120:7. Jag talar för fred men de för [till] krig.
 
Det verkligt intressanta i Ps 120 hittar vi här i den alternativa översättningen av vers 120:4: ”Från det genomträngande starka mitten utstrålar giftig Ginst”
 
Giftig Ginst kan peka på Covid 19 och Mittens rike är ju Kina. Här står alltså i klartext att från Kina ska det komma något giftigt, något farligt, Och som vi ser att det var det året som Corona kom därifrån.
 
Här i Ps 120 ser vi också klart Israels situation där Arabländerna står runt omkring beredda att inta landet. Och vi här de falska domarna mot Israel i dagens FN och på andra ställen.
 
Och vi kan se hur Judarna till stora delar fortfarande bor utspridda. Och hur Israel försökt att tala för fred. Men deras motståndare vill inte ha fred. De vill bara ha krig och hela landet.
 
Och den här Psalmen pekar alltså på 2020 och 3,5 år fram så är vi på 2023  och vi ser hur det som började 2020 inte har blivit bättre utan snarare värre.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar