måndag 23 augusti 2021

Guds frälsningsplan 202, Den sanna uppenbarelsen av Jesus försvann

Guds frälsningsplan 202,
Den sanna uppenbarelsen av Jesus försvann
 

Vi kan här läsa om hur Sem alltså Judendomen och Jafet alltså den Hedna kristna kyrkan täckte övar Noa. Den sanna uppenbarelsen av Jesus blev övertäckt.
 
1 mos 9:23 <Trad:> Och Sem och Jafet tog en mantel och lade på sina skuldror och de gick baklänges och täckte över sin nakne fader utan att titta.
| <Alt:> Och Sem [den kallade] och Jafet [han som expanderar, han har rymlig moral] tog Guds namn och satte på sitt Tabernakel [tält] och båda gick baklänges och dolde sin faders vishet, inte bara hans uppenbarelse.
 
Det här kan vi också se genom tiderna. Hur det var den första kristna kyrkan som levde som Jesus ville och hade Ande och Kraft, men hur det hela urvattnades med tiden och blev något annat.
 
Och i fallet Judendomen så vet vi hur allt tog slut. Den Judekristna församlingen försvann, precis som det står i Brevet till Efesus i Upp 2.
 
Upp 2:4. Men jag har mot dig att du lämnar [glömmer] din första kärlek.
Upp 2:5. Alltså, kom ihåg varifrån du fallit och tänk efter [omvänd dig] och gör de första gärningarna. Men om inte, kommer jag till dig snart och jag skall flytta ljus staken från dess plats, om du inte omvänder dig.
 
Och med de Hednakristna församlingarna vet vi hur den Katolska kyrkan tog över med Helgondyrkan och med Påven som skulle ersätta Jesus, etc.
 
Men det märkliga är att i våra dagar, då kommer allt tillbaka. Nu finns en kristen rörelse bland Judarna, och idag har anden fallit i omgångar igen i den hednakristna församlingen. Jesus kommer snart och han verkar alltså redan och förbereder sitt kommande.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar