tisdag 24 augusti 2021

Guds frälsningsplan 203, De Hednakristna blev till välsignelse för Jesus

Guds frälsningsplan 203,
De Hednakristna blev till välsignelse för Jesus

 
I vers 24 är den alternativa översättningen mest intressant och där kan vi läsa att Jesus uppstod. Alltså Noa stod upp från förintelsen, och då blev den yngste sonen alltså Jafet till välsignelse.
 
Det var genom Hedningarna som Jesus och hans budskap skulle komma ut.
 
1 mos 9:24 <Trad:> Och Noa vaknade från sin berusning och fick veta vad han minste son hade gjort mot honom.
| <Alt:> Och Noa stod upp från sin förintelse [förtryck] och han erkände den välsignelse [sanning] hans yngste son hade blivit [gjort] för honom.
 
Vi vet att så var det. Det var tack vare att Evangelium kom till Hedningarna som det finns idag. Hade inte Evangelium kommit till Hedningarna hade det dött ut.
 
Vi vet att tron på Jesus bland Judarna försvann. Den Judekristna församlingen och dess ljusstake som vi skrev i ett tidigare avsnitt, dog ut. Och så hade alltså också tron på Jesus gjort om inte budskapet kommit till Hedningarna.
 
Det var alltså ett mycket viktigt steg i frälsningen av världen. Och vi vet hur Petrus fick uppdraget först att gå till Hedningarna och hur han i Kornelius hus fick se Anden falla över de Hedningar som var samlade.
 
Och vi vet också hur Paulus senare axlade manteln att bli Hedningarnas Apostel och förde ut budskapet vidare och hur det ledde till enorm välsignelse. Ja det gick så långt till sist att Hela Romarriket blev Kristet. Tänk vilken seger.
 
Och Judarna hade alltså inte behövt kämpa mot Romarna för Jesus hade fixat det. Det hade bara varit att vänta så hade hela Romarriket blivit Jesustroende och hade de alltså också själva tagit emot Jesus istället hade de fått uppleva detta. Den totala segern.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar