lördag 21 augusti 2021

Guds frälsningsplan 200, Jesus firar segern med sin församling

 
Guds frälsningsplan 200,
Jesus firar segern med sin församling
 

Här kan vi i den alternativ översättningen läsa, att Noa, alltså Jesus, har offrat sig och han tillsätter arbetare i sin vingård. Vilka är det, Jo det är vi som är hans lärjungar, Vi arbetar för Jesus i hans vingård så att skörden blir stor, och det är ett välsignat arbete precis som Vin på den tiden stod för glädje.
 
Och i näste vers kan vi läsa om hur Jesus uppenbarar sig i det heliga. Han är där och vi är hans tjänare som alltså sköter hans vingård.
 
1 mos 9:20 <Trad:> Och Noa stannade på marken och han planterade en vingård.
| <Alt:> Och Noa [Herren, vilan, ledaren] blev mänsklighetens sårade och tillsatte vingårdsarbetare.
1 mos 9:21 <Trad:> Och han drack av vinet och han blev drucken och han var naken inne i sitt tält.
| <Alt:> Och han blev utplånad för festen och han blev belönad och han var uppenbarad, mitt inne i sitt tabernakel [tält, hem].

Och vi kan t o m läsa om Festen här. Det är den som ska komma när Jesus kommer och här gör han det, vi kan läsa att han ska visa sig i det heliga. Jesus ska komma, alltså komma igen och då visa sig. Det är det vi också kan läsa på andra ställen i Bibeln t ex i Apg 1.
 
Apg 1:9. Och det här säger han, medan de ser på och sedan lyfter en sky [moln] upp honom och tar upp honom bort från deras ögon.
Apg 1:10. Och medan de tittade intensivt, for han till himlen, och se två män hade stått vid sidan av dem i vita [strålande] kläder.
Apg 1:11. Och dessa säger då: Män från Galileen, varför har ni tittat mot himlen, Jesus som har tagits upp [mottagits] från er till himlen, på det här sättet, han kommer att komma tillbaka [framträda åter igen] på liknande sätt som ni sett honom, när han reser till himlen.
 
När Jesus kommer blir det fest och vi ska vara med på den. Det är en fantastisk framtid vi har.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar