onsdag 25 augusti 2021

Guds frälsningsplan 204, Judarna ska sprida Evangelium i 1000 års riket

Guds frälsningsplan 204,
Judarna ska sprida Evangelium i 1000 års riket
 

Kanan är slav och Kanan är Hams son, Ham som hade sett Jesus i sin fulla uppenbarelse. Och Ham var den första judekristna församlingen. Och då måste Kanan vara det som kom efter den Judekristna församlingen, nämligen en fortsättning av det Judiska, och att Kanan var slav står för den förskingring som Judarna hamnade i när de förkastade Jesus.
 
Och läser vi sedan i den alternativa översättningen så ser vi hur det sedan ska gå. Jesu fulla uppenbarelse skall åter komma till det Judiska folket och det ska bli till välsignelse för oss.
 
1 mos 9:25 <Trad:> Och han sade: Förbannad är Kanaan, en slavars slav skall han bli för sina bröder.
| <Alt:> Och han sade: Nakenheten [Glöden, Berget] är hos Kanaan [den ödmjukade, den besegrade] en tjänarnas fullkomliggörare [komplettering, förändring] är han för sina bröder.
1 mos 9:26 <Trad:> Och han sade välsignad är Jesus [Jashve], Sems Gud och må Kanaan vara hans slav.
| <Alt:> Och han sade: Välsignad är Jesus [Jashve], mitt Gudanamn, och Kanaan må vara den som gör verket, hans folk.
 
Idag är vi mitt uppe i det här. Hur Judarna varit i förskingringen, och hur det idag finns Messias troende som tror på och som idag vlir fler och fler bland Judarna och idag är de Messiastroende Judarna över 400 000 totalt i Världen. Så mycket har det aldrig varit.
 
Och vad kommer att hända. Jo det är många som säger att det är Judarna som ska sköta Evangeliseringen i 1000 år riket. Och med tanke på att hela Israel ska bli frälst är det kanske så det ska bli.
 
Och det är det vi ser i den Alternativa översättningen av vers 26.
 
Men även vi Kristna hoppas jag får finnas med i detta arbete att sprida och få hela jorden full av Jesus troende och Guds Rike som Bibeln säger att det ska bli.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar