måndag 2 augusti 2021

Guds frälsningsplan 181, Psalmerna som pekar på 2023

Guds frälsningsplan 181,
Psalmerna som pekar på 2023
 

Jag fick som ung lära mig av min mor att de olika psalmerna representerar olika år med start på 1901. Det innebär att Ps 123 representerar 2023 och Ps 124 representerar 2024.
 
Låt oss alltså titta på de två Psalmerna och se om vi kan hitta det här skeendet i dem.
 
Ps 123:1. En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon till dig som bor i himmelen.
Ps 123:2. Se, som slavarnas ögon är riktade mot deras herre, och som slavinnornas ögon är riktade mot deras föreståndarinna, så är vår bön [hängivenhet, klagan], våra ögon mot [till] vår Gud alltid.
Ps 123:3. Ge oss nåd Jesus [Jashve], ge oss nåd, för vi har rikligt mättats med förakt [skam].
Ps 123:4. Vår själ har fyllts övernog [väldigt], av högmodig respektlöshet, de självsäkras hån.
 
Här ser vi just Psalmen för 2023 och där ser vi hur Judarna är föraktade och möts av respektlöshet och i sin förtvivlan vänder sig till Gud i bön. Och det var ju det Jesus sa. Han skulle komma tillbaka när de ropade på honom.
 
Ps 124:1. En vallfarts sång, som kom till David. Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, säger man, oh, Israel.
Ps 124:2. Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, genom att han fullgjorde vårt mänskliga [Adams] offer.
Ps 124:3. Då hade vårt liv varit i våra synder, i gravar. Nu, här, är hans son.
Ps 124:4. Då hade vattnet översvämmat oss, arvedelen hade passerat bort, vår själs offer [dess ström hade gått fram över våra själar].
Ps 124:5. Då hade de kokande [svallande] vattnen gått över våra själar.
Ps 124:6. Prisa Jesus [Jashve], han tog bort det vi lades till last [orsakade], han har rivit sönder deras anklagelser.
Ps 124:7. Vår själ är som en fågel, som räddas från snärjarnas snara. Snarorna krossade han och vi räddades.
Ps 124:8. Vår hjälp är i Jesu [Jashves] namn, som har gjort himmel [är ett väldigt namn] och jord [en fast grund].
 
När vi nu läser Ps 124 alltså för 2024, året efter 2023 så ser vi att nu har Jesus kommit och Judarna klarade sig.
 
Vi läser i 124 :1 ”Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, säger man, oh, Israel”. Det hade alltså gått åt skogen om inte Jesus kommit och räddat dem.
 
Och i 124:3 ”Nu här är hans son” Judarna tror alltså på Jesus som Guds son. Det är Guds son, Jesus, som kommit till dem.
 
Och i 124:4 ”Då hade vattnet översvämmat oss, arvedelen hade passerat bort”. Vatten är ju en symbol på Hedningarna och vatten som översvämmar att landet tas ifrån Judarna. Det var alltså det som höll på att hända. Deras arvedel, landet höll på att gå ifrån dem.
 
Och i 124:7 läser vi: ”Vår själ är som en fågel, som räddas från snärjarnas snara. Snarorna krossade han och vi räddades”. Israel hade alltså redan fastnat i snaran. De häll på att snärjas. Och det är sådana tendenser man ser idag. Men de blev alltså räddade och var räddade 2024.
 
Och t o m kan vi i 124:8 läsa: ”Vår hjälp är i Jesu namn”. Här erkänner man Jesus. Det är t o m det, att man erkänner Israel som sin Messias, som ska hända. Det är i Jesu namn som Israel har fått sin befrielse.
 
2024 blir alltså ett fantastiskt år och vi hoppas att det blir det inte bara för Judarna utan också för vårt land. Att Jesus också befriar oss. Men man kan ju också läsa hur Jesus när han kommer ska straffa dem som gått emot Israel. Så vi får se.
 
Och som vanligt ska man alltid varar försiktig när man siar om framtiden. Gud vet vad som ska hända och när och det är han som sköter det hela.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar