fredag 6 augusti 2021

Guds frälsningsplan 185, Förföljelse och offer hos Guds folk

Guds frälsningsplan 185,
Förföljelse och offer hos Guds folk
 

Här är något som man kan tycka kommer i fel ordning. Jesus dog ju innan Judarna fördrevs, alltså syndafloden kom. Men här offrar Jesus nu. Vi ser hur Noa som ju representerar Jesus offrar när han har gått ut ur arken, och läser man den traditionella översättningen så kan man få intrycket av att han tar från djuren som just är räddade och gått ur arken, f’ör att offra.
 
Och ser vi till vad vi ser idag med all förföljelse av Kristna så kan det vara det som ligger i den här profetian.
 
1 mos 8:20 <Trad:> Och Noa byggde ett altare åt Jashve och han tog av alla rena boskapsdjur och av alla rena fåglar och han offrade offren på altaret.
| <Alt:> Och Herren [Noa] skapade förståelse för offret som hör till Jesus och han tog emot alla tysta [fogliga] som han lät rena och alla strålande [de undflyende] som han lät rena och han förintade ondskan genom offret.
| <Alt 2:> Och Herren byggde ett altare till Jesus [Jashve] och han tog från alla boskapsdjur som han lät göra rena och från alla fåglar och han förintade ondskan på altaret.
1 mos 8:21 <Trad:> Och Jashve andades in den välbehagliga doften. Och Jashve sade detta till sitt hjärta: Det här är fel, jag skall ta bort markens förbannelse framöver, den som beror på människan, för människan är ond från sin barndom. Jag skall inte mera döda alla varelser som jag har gjort.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] blåste ut en vilsam ande [atmosfär, doft]. Och Jesus [Jashve] sade till sitt hjärta: Det är fel, jag tar bort mänsklighetens förbannelse i fortsättningen, som ett resultat av den blodröde [Adam], för den blodrödes [Adam] hjärta är en herde för sina barn. Jag tar vidare bort allt levandes vidare förstörelse, såsom han välsignat mitt verk.
 
Idag ser vi mer och mer hur de Kristna blir förföljda. Vi ser det i Kina där tidigare de Kristna hade haft det relativt bra under en period. Men nu är förföljelsen igång igen.
 
Likaså ser man i de Muslimska länderna hur förföljelsen har gått så långt att knappt någon kristen finns kvar i varje fall officiellt.
 
Och även i Indien lär förföljelsen vara stor.
 
Men den Kristna väckelsen går fram under ytan. Man ser den inte officiellt och vi vet att det var så det gick till när de Kristna tog över Romarriket. Det skedde mot överhetens vilja. Och till sist var det så stort att hela Romarriket blev Kristen.
 
Är det, det vi ser här. Ja eftersom vi är mitt i det här skeendet och vi som vi skrivit snart ska få se hur Jesus kommer, alltså Noa går ut ur Arken så kommer också det andra att visa sig.
 
Så som Kristen får man bedja varje dag att Jesus ska vara med oss i denna tid för det är en hård tid, och vi behöver verkligen Jesus idag.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar