fredag 20 augusti 2021

Guds frälsningsplan 199, Är Noas söners namn Profetiska

Guds frälsningsplan 199,
Är Noas söners namn Profetiska
 

Noa hade tre söner. Är det här en del av profetian. Ja man kan leka med tanken och då finner man att det finns intressanta kopplingar mellan namnen betydelser och det som hänt historiskt.
 
1 mos 9:18 <Trad:> Och Noas söner som gick ut från Arken var Sem och Ham och Jafet och Ham var far till Kanan.
| <Alt:> Och Herrens [Noas] söner, som gick ut från arken var Sem [den kallade] och Ham [värme, svärfar] och Jafet [expanderar, för vilse] och Ham var far till Kanan [ödmjukad, kuvad].
1 mos 9:19 <Trad:> Dessa 3 var Noas söner och från dessa spred man sig över hela jorden [landet].
| <Alt:> Guds 3 ledare var resultaten och från Gud spred man sig över hela jorden.
| <Alt2:> Guds 3 var Noa [vilans, ledarens] söner och från Gud krossade man hela den fasta grunden.
 
Vi har t ex den första sonen vars namn är Sem, Sem betyder ”den kallade” och vem var det som först blev kallad, jo det var Judafolket. Sem kan alltså stå för Judafolket.
 
Sedan har vi Ham. Ham betyder ”varm”, och vem var varm i anden, jo det var den första Kristna kyrkan, den Judiska i Jerusalem. Det låter alltså rimligt att Ham är den Judisk Kristna församlingen i Jerusalem. Den som tappade sin första kärlek.
 
Och Kanan var Hams son. Kanan betyder ”ödmjukad”, ”kuvad” och det var det som den Judisk Kristna församlingen blev, Judarna blev fördrivna och kuvade.
 
Och slutligen har vi Jafet och det betyder ”expanderar” och det var det som hände när Evangeliet kom till Hedningarna. Då expanderade det och gick ut över hela Hedna värden, Och idag har alla folk hört Evangelium.
 
Och här har alltså alla tre sönerna och deras söner etc kommit ut ur Arken. Betyder det att den här profetian bara handlade om de som var i Arken eller handlar den om det som ska hända efter Jesu kommande i vår tid. Och här står det ju i texten omnämnt efter det att Noa gått ut ur arken med sina sönder alltså efter det Jesus kommit igen.
 
Men hur man ser på det här så kan man i vers 19 se att genom de här delarna av Församlingen ska Evangelium sprida sig över hela Jorden. Och därmed Guds frälsningsplan blir slutförd.
 
Och åter har vi kommit till delar av profetian där vi, om det här syftar på framtiden, får säga att den som lever får se hur detta mera i detalj ska äga rum.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar