måndag 20 december 2021

Jesu ord om änden 3, Det jordiska templet skall utplånas

Jesu ord om änden 3, 
Det jordiska templet skall utplånas
 

Lärjungarna är imponerade av Templet och det är viktigt för dem. Men för Jesus är inte det Jordiska viktigt. Nej hela Templet skulle förstöras och vi vet att det ägde rum år 70 e kr.
 
Och det här är faktiskt en viktig princip inom Kristendomen. Platser, byggnader, föremål etc. är inte viktiga. Det är det andliga som är viktigt, att ha Jesus i sig, att vara ett med honom och hans frälsning.
 
Mat 24:1. Och när Jesus [frälsaren, Jashve, Herren] går ut och lämnar templet kommer hans lärjungar till honom, för att visa på templets hus.
Mat 24:2. Och Jesus säger till dem. Så är det, ni ser allt detta klart. Men jag säger till er det skall verkligen inte lämnas sten på sten, nej verkligen inte, det skall ödeläggas.
 
Mark 13:1. När han går ut från Templet, säger en av hans lärjungar till honom: Mästare, se vilka stenar och vilka byggnader.
Mark 13:2. Han svarar då och säger till denne: Du ser dessa väldiga byggnader, det skall inte ens lämnas sten på sten, nej verkligen inte, det skall brytas sönder.
 
Luk 21:5. Och några talar om templet, att stenarna är vackra och det har blivit prytt med tempelgåvor. Han säger då:
Luk 21:6. Ni ser det här nu, men det kommer att komma en dag på vilken det inte skall lämnas sten på sten, det kommer i stället att brytas ner.
 
Det här, att det inte är platser eller föremål eller byggnader som är det viktiga, det hittar vi redan i Mose lag
 
2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus]. {*Egypten = Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].
2 Mos 20:4.  Du skall inte göra dig någon skulptur [avgudabild] av någonting överhuvudtaget [och inte skall ni låta smörja något], som är i himmelen [skyn] ovanifrån eller som är på marken underifrån, eller som är i vattnet underifrån i förhållande till marken.
2 Mos 20:5.  Du skall inte dyrka [falla ner för, buga dig för] dem och inte skall du arbeta för [göra bruk av] dem, för jag Jesus [Jashve], din Gud är en svartsjuk [ivrig, nitälskande] Gud, som låter barnen bära fädernas straff i 3:e led och i 4:e led, genom att de blir mina fiender [hatobjekt].
2 Mos 20:6.  Och han ger nåd [barmhärtighet, rättvisa] till 1000-ende [familjer], till vänner [älskade] och till de som håller mina bud [befallningar].
 
Här ser man hur totalt Gud sågar att det enda man ska tillbe det är Jesus, Jashve, Jehova etc. Israels Gud, allt annat är förbjudet. Alla bilder, ja allt som man tillber, det är bara Jesus man ska tillbe, ingenting annat. Det är den Gud som sa: ”Jag är” när han talade till Moses ur den brinnande busken och sedan täddade Israel ut ur Egypten. Det är han man ska tillbe.
 
Det finns alltså inget som är heligt av saker som vi har runt omkring oss. Bara Jesus och hans Ande.
 
Och det tempel som man hade under gamla testamentets tid kan man i det här sammanhanget se som en förebild på det som skulle komma i Jesus och hans försoning.
 
Här har man också en intressant fråga och det är att en del hävdar att man nu i ändens tid ska bygga upp Templet så att Antikrist kan sätta sig i det.
 
Men, Vi som tror på Jesus, är ju Guds tempel på jorden och nu när vi ser hur ondskan mer och mer har tagot över det som var Jesu kyrka så ser vi just det här hur Antikrist sätter sig i Templet.
 
Och en sådan Antikristlig Ande är just Socialismen som av många hälsats välkommen in i Kyrkan och vi ser hur det gått.
 
Karl Håkan           
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar