onsdag 29 december 2021

Jesu ord om änden 8, Ängslan och prövningar är en del av vår fostran inför änden

Jesu ord om änden 8, 
Ängslan och prövningar är en del av vår fostran inför änden
 

Ängslan och provningar är en del av den Andliga utvecklingen. Det kommer att ta tid innan Gud fått oss dit vi ska komma och för att vi ska förstå honom och 
gå hans väg måste vi prövas. Det låter hemskt men det är så.
 
Mat 24:6. Och ni kommer att höra om krig och krigsrykten, häng inte upp er [se inte] på det, ni kommer att ängslas, det är nödvändigt för allt skall bli till [födas, ske], men det är inte slutet [änden] än.
 
Mark 13:7. Och när ni då hör krig och rykten [rapporter] om krig, bli inte rädda, det må komma, men än är det inte slutet [resultatet].
 
Luk 21:9. Och när ni då får höra om krig och uppror [oordning, förvirring] bli då inte skrämda för det måste komma före, men änden [resultatet] kommer inte genast.
 
Vi ska inte vänta oss att änden kommer så fort det blir krig och andra prövningar. Nej allt ska komma på plats först och här kan vi läsa det 5: sigillet.
 
Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.
 
Här ser vi samma sak, Vi kommer som kristna att möte prövningar, men först när tiden är rätt och vi har kommit fram till den tid Gud har tänkt sig i sin plan, kommer Jesus att döma dessa som utsatt oss för allt detta som många Kristna har fått utstå i sin kamp att följa Jesus.
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar