fredag 17 december 2021

Jona, Totalsummering, Jonas bok en profetia på Jesu frälsning av världen

Jona, 
Totalsummering, 
Jonas bok är en profetia på Jesu frälsning av världen


 
Jonas bok är en intressant profetia om Jesus och hur han kommer att frälsa hela världen.
 
Den börjar med att Jesus åker båt, en båt där Judarna kämpar för att komma i land, undan den ockupation som de hade från Romarnas sida i sitt land.
 
Vi ser sedan hur Jesus offrar sitt liv för att rädda Judarna och hur han efter tre dagar och tre nätter uppstår igen. Och nu går han till Nineve, en profetia på Hednavärlden. Det var det som var Jesus uppgift från början att frälsa hela världen inklusive Hedningarna.
 
Vi ser hur Jesus predikar och egentligen är det ju vi, vi kristna som ju är ett med Jesus och här faktiskt sprider budskapet å Jesu vägnar som hans kropp på jorden.
 
Därefter får vi se en tid av brist, som i berättelsen åskådliggörs med fasta, och vi får se galna beslut som inte fungerar modell att inte dricka på 40 dagar.
 
Men Kristi kyrka, Jesu kropp på jorden går ut ur hela detta tillstånd och sätter sig och väntar på undergången som inte kommer. Nineve och med den vår värld idag kommer att omvända sig. Och där sitter kyrkan och tittar på och väntar.
 
Vi ser hur Gud får sända en giftbuske för att skona Jona från den allt avslöjande sanningen, i solens starka ljus. En jämförelse som leder tankarna vidare till det gift som man idag sprutar in i armen på folk.
 
Och liksom det kommer att upphöra och visa sig mista sin kraft så försvann Ginstbusken i berättelsen.
 
Och vi får möte en Jona alltså en Kyrka som är mycket vred på att Gud inte förstör Nineve och en Jona som håller på att dö.
 
Man undrar som kristen vad profetian betyder i det här sista skedet, om det är så att större delen av de kristna som tagit giftet i armen kommer att dö och de som går vidare är de som inte tagit giftet i armen och har Jesu sanna Ande och som ska styra världen med Jesus i 1000 års riket
 
Den som lever får se, vi är ju idag mitt uppe i detta skede, och varje dag måste vara en dag av bön och rop till Jesus om förbarmande för det är en hård tid just nu och förförelsen är intensiv i vår massmedia.
 
Men Jesus lever och i honom får vi leva och till sist kommer alltså Jesus och hans frälsning att ta över hela Jorden.
 
 
Jona, Summering 1, Jona bok handlar om Jesus
 
Jona bok i Bibeln är en väldigt intressant bok för det är en profetia om Jesus, Där kan vi se både Jesu första och Jesu andra kommande, och vi kan se både Judarnas reakton och de Kristnas reakton.
 
Ja redan Jesus hänvisade ju till Jona bok när han talade om sin död och sa, att som Jona var i fikens buk i 3 dagar och 3 nätter så skall Människosonen var i Jordens inre i 3 dagar och 3 nätter-
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-1-jona-bok-handlar-om.html
 
Jona, Summering 2, Jesu första kommande till Judarna
 
Här i Jona bok ser vi det som också ska hända med Jesus. Jesus ska komma två gånger och Jona gjorde två resor.
 
Den första resan motsvarar Jesu kommande till Judarna. I berättelsen här så är folket på en båt, precis som Judarna inte ägde sitt land utan var på en yta som romarna nu ägde och som alltså flöt omkring i det hedniska havet, Och deras strävan att komma till land genom att med egna gärningar ro som galningar gick inte. De var fast på denna båt ute på det gungande havet.
 
Men de hade Jesus med sig i båten, Jona var där, men de förstod inte
vem han var.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-2-jesu-forsta-kommande.html
 
 
Jona, Summering 3, Jesu offerdöd
 
 
Jona blev kastad i havert alltså till en säker död, men vi vet att han överlevde. Och likadant är det med Jesus, han blev dödad av Judarna och for ner till jordens inre och var där i 3 dagar och 3 nätter precis som Jona.  Jesus hänvisar själv till Jona och säger att det skulle ske så. Och vi vet hur han dog och uppstod.
 
Men tänker något, Jesus dog ju på fredagen och uppstod på söndagen och det blir inte 3 dagar och 3 nätter. Men det året låg en stor sabbat, alltså en högtid i samband med lördagen, den vanliga sabbaten. Så det blev 2 sabbater efter varandra och Jesus dog alltså dagen före den förste och då går det ihop sig.
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-3-jesu-offerdod.html
 
Jona, Summering 4, Jesu går till Hedningarna
 
Liksom Jona, när han kom upp från fiskens buklk, gick till Ninive, så gick Jesu budskap ut till Hedningarna efter hans död och uppståndelse.
 
Och studerar man Bibeln så finner man just det här att Guds syfte med Jesus var just att frälsa hela världen.
 
Men frälsningen kom inte utan omvändelse och tack vare just det att man omvände sig så skonade Gud Ninive, Något som han också ska göra med världen i vår tid när vår värld också har omvänt sig.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-4-jesu-gar-till.html
 
Jona, Summering 5, Vedermödan ingår i omvändelsen
 
Världen måste omvändas annars går den under, Det visste Gud och det är därför som han sände oss Jesus som gav oss frälsningen och sitt ord.
 
Och i våra dagar är vi framme vid ändetiden och vi ser hur vi idag är på väg in i vedermödans tid. ja vi är förmodligen mitt i den.  Saker som har fungerat bra blir bara värre och värre, men det är de som måste ske. Plåga, fattigdom och elände är ett led i det som måste komma på vägen i den frälsning som världen ska få uppleva.
 
Våra ledare idag klarar inte av att leda oss utan är förvirrade eftersom de inte har Jesus, och allt blir galet i dagens samhälle, men Jesus kommer att rädda oss och det är bara tron på honom som kan ta oss ur det tillstånd vi har hamnat i i Västvärlden.
 
Och snart kommer Jesus och förverkligar sitt samhälle hos oss, och må han komma snart innan allt har gått åt skogen, och det har han lovat, Ja, Jesus har själv sagt att tider t o m ska förkortas för att inte alla människor ska förgås. Så Jesus kommer verkligen mycket snart.,
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-5-vedermodan-ingar-i.html
 
Jona, Summering 6, De Kristna har fått allt om bakfoten i ändetiden
 
Man är förvånad när man ser många Kristna som totalt struntar i hur det går för världen. Man vill bara för egen del ryckas undan och så får hela världen explodera om den vill i de mest hemska krig etv. Men Gud bryr sig också om människorna i världen och vill inte deras undergång.
 
Vi ser dessutom hur Kyrkorna i vår tid försvinner mer och mer snart finns ingen Kristen verksamhet kvar i västvärlden. Det är på något sätt som man intet tror på sig själv utan bara vill försvinna.
 
Ja många har gett upp idag och ser ingen chans att världen ska blir frälst, allt är ju så totalt behärskat av ondska idag, och massmedia har nästan ingen plats alls för Jesus, liksom skola och samhälle i allmänhet. Ja på många håll är det t o m förbjudet att nämna Jesus.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-6-de-kristna-har-fatt.html
 
Jona, Summering 7, Giftet i vår tid
 
Det finns ett gift här i Profetiorna. Den buske som växer upp är en Ginstbuske, en giftig buske.
 
Och nar vi tittar idag så ser vi hur gift sprids i både våra kyrkor i form at Andligt gift, men också i vårt samhälle i form av något man vill ge alla i armen. Det är intressant att det faktisiskt har kommit med här i profetian, och  ingen tidigare har förstått det, men vi som lever nu och ser det som händer, vi förstår att det här är en profetia på det som händer idag..
 
Och vi ser också att lika snabbt som det här giftet kom fram och började användas för att lindra det onda som det står, så kommer det att försvinna och de som fått det kommer att . Det är den bittra slutsatsen man kan dra av den här profetian om vi nu tolkar den rätt. Och samma sak hittar vi också i Upp 18 där vi möter det i form av Det stora Babylons vredes vin som alla folk ska dricka och ut av det kommer plåga och död och sorg och svält.
 
Vi är mitt i de här tiderna idag och den som lever får se om det är så här vi ska tolka det.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-7-giftet-i-var-tid.html
 
Jona, Summering 8, Jesus kommer att frälsa hela världen
 
Till sist kommer Jesus att frälsa hela världen. Det är det vi har kunnat läsa på många ställen i Bibeln.
 
Vi hade det i Joh 3:16 -17.där det står:
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Vi läste det i Upp 19:20 där Jesus kaster både vilddjuret och den falske profeten i sjön som brinner med eld och svavel, och efter att ha fängslat också Satan så kommer 1000 års riket där Jesus och hans trogna ska regera.
 
Vi ser det i Hes 39 där allt slutar med en evig fred och frid.
 
Vi ser det i Ps 2
 
Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Där allt alltså också slutar med att alla tjänar Jesus.
 
Och här i Jonas bok ser vi samma sak. Nineve blir inte förstört, Nej Gud skonar det efter det att Nineves befolkning omvänt sig. Och det här är alltså profetior om hur det till sist kommer att gå i vår tid också för världen idag.
 
Jordens människor idag kommer alltså att omvända sig och det efter att ha gått igenom den vredestid som vi ser just nu, och som är till just för att omvända jordens folk. Och därefter kommer alltså detta fantastiska, när Jesus och hans trogna ska styra världen och vi får en fantastisk värld.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-summering-8-jesus-kommer-att.html
 
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar