onsdag 1 december 2021

Jona 35, Kyrkorna ger upp

Jona 35
Kyrkorna ger upp
 

Jona går ut ur staden precis som Kyrkorna idag ger upp. Det finns inget hopp mera, motståndet är så totalt och den Andliga kraften i Kyrkorna har idag blivit lika med 0, Ingen blir frälst, Vad ska man göra, Allt man gör misslyckas. Det är så det är idag i Kyrkan.
 
Jon 4:5. Och Jona gick ut från staden och han återvände till stadens forntid [till ursprunget till staden, till stadsgränsen, österut relativt staden], och satte där upp ett tabernakel [ett tält, ett skydd], och han satte sig på skuggsidan [i skydd], för att se vad som händer [kommer att hända] med staden.
 
Det här att ingen blir frälst idag igenom kyrkan, ja nästan ingen, det kan vi läsa om i Upp 15
 
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
 
Här ser vi det. Ingen kan komma in i Guds Tempel medan de 7 vredesskålarna gjuts ut. Och det här är just en profetia att medan vredens tid varar kommer ingen att bli frälst.
 
Och där är vi idag i Sverige, vi ser i vår Kristna verksamhet att ingen, ja i varje fall nästan ingen blir frälst. Och det är så det alltså ska vara i ändens tid, där vi är nu.
 
Och i Jonas bok såg vi just hur Kyrkan abdikerar, Den går ut ur tillvaron. Bryr sig inte mera om världen utan sitter och tittar på medan eländet pågår och hoppas att hela världen ska gå under, som vi läste om i tidigare versar.
 
Men som vi läst tidigare också så kommer Nineve att räddas precis som den värld vi lever i idag kommer att räddas, efter den tid av umbärande som vi går igenom nu.
 
Jesus kommer att komma och ställa allt till rätta och hans Ande kommer att leda världens ledare rätt. Precis som vi läste om i Ps 2.
 
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar