torsdag 16 december 2021

Jona, Summering 8, Jesus kommer att frälsa hela världen

Jona, 
Summering 8, 
Jesus kommer att frälsa hela världen
 

Till sist kommer Jesus att frälsa hela världen. Det är det vi har kunnat läsa på många ställen i Bibeln.
 
Vi hade det i Joh 3:16 -17.där det står:
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Vi läste det i Upp 19:20 där Jesus kaster både vilddjuret och den falske profeten i sjön som brinner med eld och svavel, och efter att ha fängslat också Satan så kommer 1000 års riket där Jesus och hans trogna ska regera.
 
Vi ser det i Hes 39 där allt slutar med en evig fred och frid.
 
Vi ser det i Ps 2
 
Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Där allt alltså också slutar med att alla tjänar Jesus.
 
Och här i Jonas bok ser vi samma sak. Nineve blir inte förstört, Nej Gud skonar det efter det att Nineves befolkning omvänt sig. Och det här är alltså profetior om hur det till sist kommer att gå i vår tid också för världen idag.
 
Jordens människor idag kommer alltså att omvända sig och det efter att ha gått igenom den vredestid som vi ser just nu, och som är till just för att omvända jordens folk. Och därefter kommer alltså detta fantastiska, när Jesus och hans trogna ska styra världen och vi får en fantastisk värld.
 
 
Jona 30, Värden kommer inte att förgås utan frälsas
 
Här ser vi att Gud ångrade sig när folket vände om. Och ser vi då till vår tid så kommer allt att vända och den omöjliga situation som vi har idag kommer att leda till en Jord som är fyll av Guds härlighet, med en frälst befolkning.
 
Det är den betydelsen som vi ser här i Jonas profetia.
 
Jon 3:10.  Och Gud såg vad de hade gjort för de vände om från sin onda väg, och Gud ångrade det som han talat, att han skulle göra med dem, och han gjorde det inte.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-30-varden-kommer-inte-att-forgas.html
 
Jona 2, Jesu uppgift är att frälsa världen
 
Jesu uppgift är att frälsa hela världen, inte bara Judarna. Och det är därför som Jona som ju representerar Jesus här i texten får i uppgift att gå till Nineve.
 
Nineve var på den tiden den stora världsliga staden och det är den Gud vill ska bli frälst, omvänd från sitt felaktiga liv, till det liv som Gud vill ge världen, ja hela världen, ett liv som fungerar.
 
Jon 1:2. Stå upp, gå till den stora staden Nineve och predika över den, för deras ondska har stigit upp inför mitt ansikte
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/10/jona-2-jesu-uppgift-ar-att-fralsa.html
 
Jona 42, Trotts alla problem vi ser idag med västvärlden kommer Jesus att frälsa världen
 
Jesus kommer att frälsa världen och det gör han av nåd. Av medlidande med mänskligheten. En mänsklighet som inte har förstät hur det är, En mänsklighet som behöver en Herde som tar hand om dem. Och det är alltså Jesus som ska göra det.
 
Redan Jesus själv sa det här att han skulle frälsa välrden och det sa han i Joh 3;16 – 17.
 
Jon 4:11.  Och skulle [må] inte jag få känna medlidande med den stora staden Nineve, som det finns välstånd i, den har växt från de 12 fullheterna [storheterna, miljoner, 10 000] människorna [Adam], som inte hade förstått att känna skillnaden på rätt och fel [mellan höger och vänster], och en stor mängd boskap.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/12/jona-42-trotts-alla-problem-vi-ser-idag.html
 
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar