måndag 13 december 2021

Jona, Summering 5, Vedermödan ingår i omvändelsen

 
Jona, 
Summering 5, 
Vedermödan ingår i omvändelsen
 

Världen måste omvändas annars går den under, Det visste Gud och det är därför som han sände oss Jesus som gav oss frälsningen och sitt ord.
 
Och i våra dagar är vi framme vid ändetiden och vi ser hur vi idag är på väg in i vedermödans tid. ja vi är förmodligen mitt i den.  Saker som har fungerat bra blir bara värre och värre, men det är de som måste ske. Plåga, fattigdom och elände är ett led i det som måste komma på vägen i den frälsning som världen ska få uppleva.
 
Våra ledare idag klarar inte av att leda oss utan är förvirrade eftersom de inte har Jesus, och allt blir galet i dagens samhälle, men Jesus kommer att rädda oss och det är bara tron på honom som kan ta oss ur det tillstånd vi har hamnat i i Västvärlden.
 
Och snart kommer Jesus och förverkligar sitt samhälle hos oss, och må han komma snart innan allt har gått åt skogen, och det har han lovat, Ja, Jesus har själv sagt att tider t o m ska förkortas för att inte alla människor ska förgås. Så Jesus kommer verkligen mycket snart.,
 
Jona 24, Utan omvändelse kommer världen att förstöras
 
Tittar vi på profetian om Nineve och överför det till vår tid så motsvarar det att hela världen kommer att förstöras om vi inte vänder om.
 
Och tittar vi på det Kaos som finns i västvärlden idag så är ett sådant scenario helt troligt. Vi ser hur allt blir groteskare och groteskare och hur vi steg för steg håller på att fördärva vårt eget samhälle.
 
Jon 3:4.  Och Jona började gå i staden i en dag, och han predikade och han sade: 40 dagar till [ytterligare] och Nineve är förstörd.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-24-utan-omvandelse-kommer-varlden.html
 
 
Jona 25, Tron på Jesus ingår i omvändelsen
 
Vi kan se här ett antal saker som kommer att hända, och den första av dem är tron på Jesus, Gudstron. Det är den som ska ge grunden i omvändelsen.
 
Alla ska vända sig till Gud för allt har blivit så hemskt, man inser att man häller på att gå under och Jesus, vår Gud är den enda som kan hjälpa.
 
Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-25-tron-pa-jesus-ingar-i.html
 
 
Jona 26, Omvändelsen av världen sker med svält och fattigdom
 
Det är intressant här att notera att när de omvänder sig går de in i fasta och klär sig i säck tyg. Det talar om att när världen ska omvändas då blir det svält och fattigdom.
 
Det intressanta är att liknande profetior kan vi hitta i andra bibelställen också.
 
 
 
 
 
Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-26-omvandelsen-av-varlden-sker-med.html
 
Jona 27, Först omvänder sig folket sedan de styrande
 
Här kan vi se en annan sak som hör ände tiden till och det är att de styrande kommer efter folket. Först omvänder sig folket och sedan de styrande. Vi ser här hur väckelsen i folket kom direkt i vers 5 medan kungen reagerade först efter ett tag.
 
Det är intressant att notera det här i Profetian, och det visar kanske hur det också kommer att bli nu framöver också hos oss. Reaktionen mot galenskapen är först hos folket.
 
Jon 3:6.  Och det resulterade i att frågan kom till Nineves Kung, och han steg upp från sin tron och han lade av sin mantel, och han klädde sig i säck och han strödde på sig aska [han gick runt bland det värdelösa].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-27-forst-omvander-sig-folket-sedan.html
 
Jona 28, Ledningens beslut är orealistiskt
 
Här i vers 7 ser vi vilka orealistiska beslut Kungen tar och likadant är det i vår värld idag. Här befallde kungen att ingen skulle dricka och det gällde en tid av 40 dagar och det är medicinskt omöjligt man klarar bara c:a 3 dagar utan vatten.
 
Samma sak har vi idag i dagens samhälle besluten år orealistiska. Både vad gäller Corona och vad gäller Klimatet. Fullföljer man de beslut som man ser framför sig då kommer det västerländska samhället att rasa samman.
 
Jon 3:7.  Och man ropade och man sade i Nineve, på grund av kungens uppfattning, och man sade med kraft: Människor [Adam] och boskap, kor [fäkreatur] och får [småboskap], skall inte smaka något, inte utfodras och inte dricka vatten.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-28-ledningens-beslut-ar.html
 
Jona 29, Dagens styrande vet inte om de kan lösa problemen
 
Ledningen alltså kungen visste inte om det gick att ändra på Guds beslut. Skulle man kunna få en ändring eller var man dömd att gå under.
 
Det är också som idag de styrande vet inte vad de ska göra och vidtar åtgärder i blindo.
 
Jon 3:8.  Och människor och boskap må klä sig i säck tyg, och ni må ropa väldigt till Gud, och människorna må vända om från det onda och från våld [grymheter] som är i deras hand.
Jon 3:9.  Vem vet, kanske Gud backar och ångrar och återtar i efterhand sin vrede och vi förgås inte.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-29-dagens-styrande-vet-inte-om-de.html
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar