söndag 5 december 2021

Jona 39, Att Förlora Kraften

Jona 39
Att Förlora Kraften
 

Om vi i stället tittar på det här bibelordet med hänsyn till den Epidemi som går fram idag så ser vi att det skydd som hade satts in mot det onda det miste sin kraft, Och av att det var maskarna som åt upp ricinbusken kan man se som att det är viruset som till sist kommer att knäcka sprutorna. De blir verkningslösa och man tvingas lägga av.
 
Man får ge upp, det går inte längre, man får återvända till de metoder som man använt tidigare.
 
Jon 4:7.  Och Gud ordnade en mask på morgonen i gryningen nästa dag, och den förstörde ricinbusken [kurbitsträdet] och den torkade bort.
Jon 4:8.  Och det hände att solen gick upp och Gud ordnade en kvalmig [svag] vind från det förgångna [östlig, tidig], och solen låg på, på Jonas huvud, och han blev omtöcknad [höll på att svimma], och han önskade sin själ till döden [att han dog], och han sade: Det vore bättre om man hade dödat mig än att jag lever [Det är bra, döda mig från mitt liv].
 
Och vi ser att Jona vill dö. Och det är kanske det som kommer vi läste ju om det när vi läste Upp 18.Och här i den 6:e versen kan vi läsa om hur plågan kommer och den är även här död och av att så många dör kommer svält.
 
Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.
Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.
Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.
 
Så när man ser det här ser det inte ljust ut. Men vi vet att Jesus kommer och han ska befria oss från Vilddjuret, alltså den makt som just nu försöker ta över hela världen och hans ska kasta den i sjön som brinner med Svavel. Det är det vi har att se fram emot.
 
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
 
Och ytterligare ett bibelställe som vi kan läsa i det här sammanhanget är Upp 15.
 
Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här ser vi hur när hela jorden är genomskinlig och vi ser allt elände som är på jorden på en gång. Precis som vor allt ett enda glashav. ska vi sjunga glädjesånger för då vet vi att tiden är inne när Jesus mycket snart ska ta makten. Och här ser vi det och det är alltså vår tid, nu är världen genomskinlig, Jesus kommer snart och då stundar vår befrielse.
 
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar