tisdag 21 december 2021

Jesu ord om änden 4, Jesu svar om änden på Lärjungarnas fråga

 

Jesu ord om änden 4, 
Jesu svar om änden på Lärjungarnas fråga

 
Här är det alltså Jesu syn på änden som vi får läsa, Det han vill att hans lärjungar ska ha med sig när han lämnar dem.
 
Vi har tidigare tittat på t ex Uppenbarelseboken som ju också är en uppenbarelse från Jesus till Johannes som skrev ner den. Och i Uppenbarelseboken hittar vi många av de tecken som ska komma i änden, så att vi kan säga t ex idag att vi är i änden och långt komna, ja på slutet, när Jesus mycket snart ska komma.
 
Mat 24:3. Och när han sitter på Oljeberget [Olivberget] kommer lärjungarna till honom när de är själva. De säger: Du kan väl säga oss när [hur, hur länge] detta kommer att ske och vad som är tecknet [symbolen] på din ankomst och slutet på tidsåldern.
 
Mark 13:3. Och när han sitter på Oljeberget [Olivberget] framför templet, frågar Petrus [klippan] och Jakob [den lögnaktige, häl fångaren, ersättaren] och Johannes [han ger nåd] och Andreas [manlig] honom sedan [därför] själva.
Mark 13:4. Säg oss när dessa saker kommer och vad tecknet är när allt detta skall fullföljas.
 
 
Luk 21:7. Och de frågar honom, de säger: Mästare [Lärare] när kommer detta och vad är tecknet [undret] när det här skall ske.
 
Kunskapen om ändens tid är alltså viktig för Jesus eftersom han ägnar den sista tiden åt just att informera Lärjungarna om den.
 
Vi ser också att den är viktig i Bibeln genom att en hel bok ägnas åt profetiaor där stora delar handlar just om ändens tid, och de tecken som visar på att vi är i ändens tid idag.
 
Och Upp 13 – 20 är den del där vi idag han se kapitel för kapitel hur Profetian har gått i uppfyllelse och hur vi dag faktistk har kommit ända fram till Upp 16 den 6: vredesskålen och även är mitt inne i Upp 18 med det stora Babylon som kommer att falla.
 
Jesus kommer alltså mycket snart och det var det han ville att vi skulle förstå.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar