torsdag 23 december 2021

Jesu ord om änden 6, Krig och rykten om Krig är inte slutet

Jesu ord om änden 6, 
Krig och rykten om Krig är inte slutet
 

Krig har vi sett hela tiden i mänsklighetens historia. Det är snarare så att vi idag har haft en ovanligt lång tid av fred. Ja i vårt land har vi inte haft krig på 200 år.
 
Men likafullt var vi också i Sverige starkt berörda av 2:a världskriget och även där efter har vi haft krig i världen, men nu i mindre områden och man säger ibland att stormakterna krigar idag via ombud.
 
Men allt det här innebär alltså inte att änden straxt är här. Nej Krig finns alltid. Det är andra saker som idag visar oss att vi är på änden.
 
Mat 24:6. Och ni kommer att höra om krig och krigsrykten, häng inte upp er [se inte] på det, ni kommer att ängslas, det är nödvändigt för allt skall bli till [födas, ske], men det är inte slutet [änden] än.
 
Mark 13:7. Och när ni då hör krig och rykten [rapporter] om krig, bli inte rädda, det må komma, men än är det inte slutet [resultatet].
 
Luk 21:9. Och när ni då får höra om krig och uppror [oordning, förvirring] bli då inte skrämda för det måste komma före, men änden [resultatet] kommer inte genast.
 
Vi har i stort sett haft krigi stort sätt hela tiden under de här 2000 åren sedan Jesus gav oss de här orden.
 
Så den här texten är egentligen en varningstext att inte tro att så fort det är Krig så kommer Jesus. Så är det alltså inte.
 
Jesus kommer när änden är här och idag är vi mycket nära den tidpunkten. Men det vet vi alltså inte pgr att det är Krig utan av andra orsaker, T ex att Israel har kommit hem ett mycket säkert tecken.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar