torsdag 30 december 2021

Jesu ord om änden 9, Bråk, Hunger, Pest och Jordskalv skall komma före änden

Jesu ord om änden 9, 
Bråk, Hunger, Pest och Jordskalv skall komma före änden
 

Här har vi en hel uppräkning av saker som ska komma före änden. Och det är allt saker som har förekommit hela tiden i mänsklighetens historia.
 
Men är det något speciellt som ska komma nu på slutet, vi kan ju läsa i Mat 24:8 att det är när allt det här inträffar så är det början av födslovärkar
 
Mat 24:7. Och folkgrupp [nation, hednafolk, ras] kommer att också resa sig mot folkgrupp [nation, hednafolk, ras], och riken mot riken och det skall bli hunger och pest och jordskalv på flera ställen.
Mat 24:8. Men allt det är bara början på födelsevärkarna.
 
Mark 13:8. För folkgrupp [nation, hednafolk, ras] kommer att resa sig mot [vakna över] folkgrupp [nation, hednafolk, ras] och rike mot [över] rike och områden kommer att ha jordskalv och svält och uppror [ångest, rädsla] det är födelseverkarnas början [kraft, princip, upphov].
 
Luk 21:10. Han sade till dem: Folkgrupp [nation, hednafolk, ras] kommer att resa sig mot folkgrupp [nation, hednafolk, ras] och rike [regler] mot rike [regler].
Luk 21:11. Och det kommer att vara väldiga jordskalv som slår ner områden, och svältkatastrofer, och epidemier, och det kommer att vara väldiga skrämmande tecken från himlen [skyn].
 
Men om vi tittar på vår tid nu så kan vi konstatera att mycket av det här har vi just nu. Vi har konflikter mellan länder och folk även om det inte blir krig, och vi kan se i Europa hur folkgrupper kommer in här helt fritt och tar över mer och mer av vårt land.
 
Och Pest är något vi känner ingen inte så att den Epedimi, alltså Corona som vi har just nu skulle vara värre än allt annat som varit i historien. Tvärs om men man har blåst upp det till någott fruktansvärt och åtgärderna är av ett slag som aldrig tidigare har förekommit.
 
Och vi ser hur det är svält på många ställen på jorden och det finns de som tror att som en följd av alla nedstängningar etc, kommer vi att få svält här också.
 
Och tecken på himlen har vi också idag, med alla satelliter etc. som flyger där uppe så har vi en situation som vi aldrig haft förut.
 
Så när vi ser alla de här teckning nu samtidigt gör att vi ser att vi är i slutet av tiden och i början av det hemska som ska komma.
 
Och vi har ju också andra tecken idag som att Israel nu har kommit tillbaka till sitt land och som tyder på att vi är där i ändens tid.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar