söndag 12 december 2021

Jona, Summering 4, Jesu går till Hedningarna

Jona, 
Summering 4, 
Jesu går till Hedningarna


Liksom Jona, när han kom upp från fiskens buklk, gick till Ninive, så gick Jesu budskap ut till Hedningarna efter hans död och uppståndelse.
 
Och studerar man Bibeln så finner man just det här att Guds syfte med Jesus var just att frälsa hela världen.
 
Men frälsningen kom inte utan omvändelse och tack vare just det att man omvände sig så skonade Gud Ninive, Något som han också ska göra med världen i vår tid när vår värld också har omvänt sig.
 
Jona 12, Jesu uppgift var att frälsa alla folk också Hedningarna
 
 
Jesus skall frälsa alla folk också hedningarna. Det var därför som Jona här i berättelsen skulle kastas i havet. Det var just för att peka på att Jesus skulle komma till Hedningarna. Havet är ju symbol på hedningarna i bibeln.
 
Jon 1:12.  Och han sade: Förstörelsen är min, och man ska kasta mig i havet, ifrån er, för det gäller att förstå [för förstå], att på grund av mig är den stora stormen, denna väldiga [dessa höga vågor].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-12-jesu-uppgift-var-att-fralsa.html
 
 
 
Jona 21, Jesu uppgift är att frälsa världen
 
Efter sin uppståndelse går Jesus till Hedningarna, för att frälsa världen. Det är det vi ser här i berättelsen om Jona som nu när han har blivit räddad ur fiskens buk går till staden Nineve, en representant för oss Hedningar.
 
Men det är också intressant att se att här beskriver Gud Hedningarnas värld som en enad värld med en stor stad och en enda Kung. Det påminner om Babels torn och hur man där enades
 
Jon 3:1. Och det hände att Jesus [Jashve] åter talade till Jona, han sade:
Jon 3:2. Stå upp, gå till den stora staden Nineve och predika för dem förkunnelsen som jag talar till dig.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-21-jesu-uppgift-ar-att-fralsa.html
 
 
 
Jona 19, Den Katolska kyrkan bar Jesustron genom tiderna
 
Här har vi en profetia om den Katolska Kyrkan. Fisk är ju liv i havet och det var det som kom när Jesu Evangelium predikades. Och den största livet i havet det är den stora fisken.
 
Vi hittar det här också i Bibelns första kapitel där vi när livet kommer till havet hittar vi det stora Havsmonstret, så där finna också profetian om Katolska Kyrkan.
 
Jon 2:1.  Och Jesus [Jashve] tog fast en stor fisk för att svälja Jona, och Jona var i fiskens mage [livmoder, buk, sköte] i tre dagar och tre nätter.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-19-den-katolska-kyrkan-bar.html
 
 
 
Jona 22, Nineve var en mycket stor stad
 
Det tog 3 dagar att resa genom hela Nineve från ena änden till den andra. Man undrar vad de hade för fortskaffningsmedel på den tiden. Om man skulle så talar vi om en storlek mellan 6 till 12 mil.  Och det är väl vad de riktigt stora städerna idag ligger på med omnejd.
 
Jon 3:3.  Och Jona steg upp och gick till Nineve som Jesus [Jashve] sagt, och Nineve var en stor stad, den var tre dagsresor.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-22-nineve-var-en-mycket-stor-stad.html
 
 
Jona 23, Jona predikade i 1 dag
 
Jonas predikotur var kort, den varade i 1 dag. Det påminner om Jesus som predikade i 3,5 år och lyckades med det ändra hela världen. Det är inte längden på budskapet och tiden man pratar utan innehållet som gör grejen.
 
Och Jonas budskap det var en dom. Jonas predikade inte frälsningen utan dom. Det är också något att lägga märke till här.
 
Jon 3:4.  Och Jona började gå i staden i en dag, och han predikade och han sade: 40 dagar till [ytterligare] och Nineve är förstörd.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-23-jona-predikade-i-1-dag.html
 
Jona 24, Utan omvändelse kommer världen att förstöras
 
Tittar vi på profetian om Nineve och överför det till vår tid så motsvarar det att hela världen kommer att förstöras om vi inte vänder om.
 
Och tittar vi på det Kaos som finns i västvärlden idag så är ett sådant scenario helt troligt. Vi ser hur allt blir groteskare och groteskare och hur vi steg för steg håller på att fördärva vårt eget samhälle.
 
Jon 3:4.  Och Jona började gå i staden i en dag, och han predikade och han sade: 40 dagar till [ytterligare] och Nineve är förstörd.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-24-utan-omvandelse-kommer-varlden.html
 
 
Jona 25, Tron på Jesus ingår i omvändelsen
 
Vi kan se här ett antal saker som kommer att hända, och den första av dem är tron på Jesus, Gudstron. Det är den som ska ge grunden i omvändelsen.
 
Alla ska vända sig till Gud för allt har blivit så hemskt, man inser att man häller på att gå under och Jesus, vår Gud är den enda som kan hjälpa.
 
Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/11/jona-25-tron-pa-jesus-ingar-i.html
 
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar