lördag 25 december 2021

Läsning för Juldagen

Läsning för Juldagen
 

Idag när det är Juldagen ska vi läsa vidare i det som hände i samband med Jesu förödelse och det vi ska läsa idag är när Jesus kommer till templet:
 
Luk 2:21 Och när de 8 dagarna är färdiga för att omskära de nyfödda blir han kallad sitt namn Jesus, det ängeln sagt innan han var i magen.
Luk 2:22 Och när dagarna för reningen enligt Mose lag var färdiga, för de honom till Jerusalem för att komma till Jesus [Herren, Jashve].
Luk 2:23 Därför att varje hankön som öppnar livmodern skall bli erbjuden som helig till Jesus [Herren, Jashve].
Luk 2:24 Och för att offra enlig det som sägs i Jesu [Herrens, Jashves] lag, ett par turturduvor eller två duvkycklingar [ungduvor].
Luk 2:25 Och se en man vid namn Simon [höra, tala, förklara, proklamera] var i Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] och det var en rättfärdig och from människa som väntade på Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] tröst och helig ande var i honom.
Luk 2:26 Och han hade fått ord från Gud under den helige ande, att han inte skulle se döden förrän han sett Jesus [Herrens, Jashves], Den Smorde [Messias].
Luk 2:27 Och han kommer i anden till templet och när föräldrarna skall föra fram det lilla barnet Jesus, enligt lagens sed angående honom.
Luk 2:28 Och han tar emot honom i sina armar och prisar [välsignar] Gud och säger:
Luk 2:29 Nu förlåter [befriar, låter gå] du din tjänare i [genom] frid [fred] enligt ditt ord.
Luk 2:30 För nu är jag den som sett din frälsning, med mina ögon.
Luk 2:31 Du är den som gjort det så att det skall upplevas [komma inför] av alla människor.
Luk 2:32 Ett ljus till upplysning [uppenbarelse] för folken [hednafolken] och ära [härlighet, pris] för ditt folk [människa] Israel [Guds rätte, Guds rättfärdige, Guds upprättade, regerar som Gud].
Luk 2:33 Och Josef [ökande, fortsättande] och hans mor var förundrade över det som sades om honom.
Luk 2:34 Och Simon [höra, tala, förklara, proklamera] tar tillfället i akt att välsigna dem och säger till Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska], hans mor: Du må se detta, han blir gjord till sammanbrott [krasch, fall] och återuppståndelse [återupprättande] för de många i Israel och till ett mirakel som blir motsagt [förnekat, något man bestrider].
Luk 2:35 Och ett svärd kommer att gå genom din själ eftersom det är så att de uppenbaras, tankarna från de mångas hjärtan.
 
I översättning av
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar