lördag 4 december 2021

Jona 38, Ricinbusken vissnar

jona 38
Ricinbusken vissnar


 
Men det gift som alltså kom in i Kyrkan vissnade, Det gav inge resultat som var positivt utan allt var lika tomt som innan.
 
Och vi ser att giftet ersattes av en unken Anda. En vind från det som varit.
 
Och ser man det här ur Andligt perspektiv, då kan man se en Kyrka fördärvad av världens giftiga Anda och som nu bara har ceremonier från det förgångna kvar
.
 
Jon 4:7.  Och Gud ordnade en mask på morgonen i gryningen nästa dag, och den förstörde ricinbusken [kurbitsträdet] och den torkade bort.
Jon 4:8.  Och det hände att solen gick upp och Gud ordnade en kvalmig [svag] vind från det förgångna [östlig, tidig], och solen låg på, på Jonas huvud, och han blev omtöcknad [höll på att svimma], och han önskade sin själ till döden [att han dog], och han sade: Det vore bättre om man hade dödat mig än att jag lever [Det är bra, döda mig från mitt liv].
 
Och det är en Kyrka i döende. De som är med där känner att allt är fel och det varit bättre att den inte funnits.
 
Och det här är ju något vi känner igen från några av dagens Kyrkor. Deras medlemmar är människor som lever i världen och vars enda kontakt med kyrkan är just ceremonier.
 
Det är dop för deras barn, vigslar och begravningar. Och någon gång ett besök i samband med jul. Men idag har ju ofta också Julottan avskaffats för den var för Jobbig.
 
Och vi ser också att det är en Kyrka som är omtöcknad och som totalt har förlorat kompassen
.
 
Karl Håkan
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar